Аграрний тиждень. Україна
» » Про хід санепідрозслідування спалаху вірусного гепатиту «А» серед вихованців в Чернігівській загальноосвітній школі
» » Про хід санепідрозслідування спалаху вірусного гепатиту «А» серед вихованців в Чернігівській загальноосвітній школі

Про хід санепідрозслідування спалаху вірусного гепатиту «А» серед вихованців в Чернігівській загальноосвітній школі


Про хід санепідрозслідування спалаху вірусного гепатиту «А» серед вихованців в Чернігівській загальноосвітній школі

За оперативним повідомленням Головного управління Держпродспоживслужби в Чернігівській області 24.10.2019 від КНП «Чернігівська центральна районна лікарня» надійшла інформація про один випадок вірусного гепатиту невстановленої етіології у дорослої особи, що працює мийником посуду в Чернігівській загальноосвітній школі I-III ступенів № 7 та від КЛПЗ «Чернігівська обласна дитяча лікарня» про випадки вірусного гепатиту А у 4 дітей, що відвідують Чернігівську загальноосвітню школу I-III ступенів № 7.

Станом на 28.10.2019 до Головного управління надійшла інформація про збільшення випадків захворювання на вірусний гепатит «А» до 20 осіб, у тому числі 16 дітей цієї ж школи. До інфекційних відділень госпіталізовано 17 осіб, у тому числі 16 дітей.

Потужність оператора ринку їдальня Чернігівської загальноосвітньої школи I-III ступенів № 7 зареєстрована в Державному реєстрі потужностей операторів ринку.

З метою встановлення причин та умов виникнення захворювань фахівцями Головного управління 24.10.2019 розпочато санітарно-епідемічного розслідування та обстеження об’єкта з відбором проб для проведення відповідних лабораторних досліджень.

У зв’язку з встановленими, у ході обстеження їдальні Чернігівської загальноосвітної школи I-III ступенів № 7, порушеннями вимог санітарного законодавства та законодавства у сфері безпечності харчових продуктів працівниками Головного управління директору школи та директору КП «Шкільне», яке надає послуги з організації харчування дітей, надані приписи щодо їх усунення, розглядається питання щодо притягнення винних осіб до адміністративної відповідальності.

За участі представників Головного управління 28.10.2019 проведено засідання комісії ТЕБ та НС Чернігівської міської ради, за результатами якого прийнято рішення про призупинення навчання в Чернігівській загальноосвітній школі І-ІІІ супінів № 7 ЧМР з 29.10.2019.

За пропозицією Головного управління КП «Шкільне» Чернінігівської міської ради відсторонило від роботи чотирьох працівників їдальні до отримання результатів проведеного медичного обстеження.

Проведення протиепідемічних заходів триває.





Схожі новини
  • Держпродспоживслужба розпочала санітарно-епідеміологічне розслідування отруєнь на буковинських весіллях
  • Оновлена інформація про спалах захворювання на гостру кишкову інфекцію серед осіб, які вживали шаурму в смт Авангард Овідіопільського району Одеської області станом на 04.09.2019
  • Інформація про спалах захворювання на гостру кишкову інфекцію серед гостей на весіллі в ресторані «Червона Рута» у м. Львові
  • Про спалах захворювання на гостру кишкову інфекцію серед дітей в школі міста Дніпро станом на 14.03.2019
  • Про спалах захворювання на гостру кишкову інфекцію серед дітей в КЗО «Середня загальноосвітня школа № 112» в Дніпрі станом на 14.03.2019

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.