Аграрний тиждень. Україна
» » Цукрові заводи Вінничини виробили 235 тис. т цукру
» » Цукрові заводи Вінничини виробили 235 тис. т цукру

    Цукрові заводи Вінничини виробили 235 тис. т цукру


    Цукрові заводи Вінничини виробили 235 тис. т цукру

    Станом на 15 листопада на Вінничині на шести заводах загалом виробили 235 тис. т цукру.

    У середньому півтори тонни цукрових буряків не добирають з гектара у Вінницькій області, порівняно з минулорічним показником. У 2018-му копали на круг по 569 ц, нині — 419 ц.

    Тому й цукру зварили менше. Уже очевидно, що минулорічного показника — 424 тис. т — досягти не вдасться.

    Копати буряки залишилося на останніх 500 га (цьогоріч площа посівів буряків склала 44,2 тис. га). Із доставлених на кагатні поля цукроварень 1,6 млн т сировини переробили 1,5 млн т. За підсумками нинішнього виробничого сезону, в регіоні матимуть у кращому разі 300 тис. т цукру.

    «Підвели природні умови, — прокоментувала заступник керівника департаменту агропромислового розвитку, екології та природних ресурсів Валентина Кирилюк, — Навесні насіння клали здебільшого в сухий ґрунт. Дощів не дочекалися навіть тоді, коли вже минали оптимальні строки для посіву. Копати теж почали у незвично пізні для регіону терміни. Теж через несприятливі погодні умови».

    Ще одна причина — скорочення посівних площ. Буряків посіяли майже на 10 тис. га менше, порівняно з 2018 роком.

    Два із шести цукрових заводів області вже завершили роботу.

    ІЦ УАК за матеріалами Укрцукор

    agroconf.org





    Схожі новини
  • За добу аграрії виробили 20,7 тис. т цукру
  • В Україні вже вироблено 462 тис тонн цукру
  • Найсолодші виробники цукру
  • На Тернопільщині вироблено 59 тис. тонн цукру
  • Україна стала виробляти на 42% менше цукру

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.

Цукрові заводи Вінничини виробили 235 тис. т цукру


Цукрові заводи Вінничини виробили 235 тис. т цукру

Станом на 15 листопада на Вінничині на шести заводах загалом виробили 235 тис. т цукру.

У середньому півтори тонни цукрових буряків не добирають з гектара у Вінницькій області, порівняно з минулорічним показником. У 2018-му копали на круг по 569 ц, нині — 419 ц.

Тому й цукру зварили менше. Уже очевидно, що минулорічного показника — 424 тис. т — досягти не вдасться.

Копати буряки залишилося на останніх 500 га (цьогоріч площа посівів буряків склала 44,2 тис. га). Із доставлених на кагатні поля цукроварень 1,6 млн т сировини переробили 1,5 млн т. За підсумками нинішнього виробничого сезону, в регіоні матимуть у кращому разі 300 тис. т цукру.

«Підвели природні умови, — прокоментувала заступник керівника департаменту агропромислового розвитку, екології та природних ресурсів Валентина Кирилюк, — Навесні насіння клали здебільшого в сухий ґрунт. Дощів не дочекалися навіть тоді, коли вже минали оптимальні строки для посіву. Копати теж почали у незвично пізні для регіону терміни. Теж через несприятливі погодні умови».

Ще одна причина — скорочення посівних площ. Буряків посіяли майже на 10 тис. га менше, порівняно з 2018 роком.

Два із шести цукрових заводів області вже завершили роботу.

ІЦ УАК за матеріалами Укрцукор

agroconf.org





Схожі новини
  • За добу аграрії виробили 20,7 тис. т цукру
  • В Україні вже вироблено 462 тис тонн цукру
  • Найсолодші виробники цукру
  • На Тернопільщині вироблено 59 тис. тонн цукру
  • Україна стала виробляти на 42% менше цукру

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.