Вирощування індиків знову стало рентабельним
25 November, Розділ Новини, переглядів 1 715
Споживання м’яса індиків в Україні зростатиме, вважають експерти компанії Pro Capital Investment, тому зараз на ринку склалися сприятливі умови для вирощування цих птахів.
“Довгий час ринок індичатини був в занепаді через катастрофічне зниження купівельної спроможності населення, але, з відновленням економіки країни, вирощування індиків знову стало рентабельним. У найближчі роки слід очікувати зростання українського ринку індичого м’яса до середньоєвропейського рівня”, – вважають у Pro Capital Investment.
За розрахунками експертів компанії, для створення господарства на 16 тис. голів індиків необхідна ферма, площею від 3 до 5 гектарів. Рентабельність такого підприємства складатиме близько 12%.
Поки ця ніша не зайнята внутрішнім виробником, більшість індичого м’яса в країні – імпортний продукт. У 2018 році
головним постачальником цього виду м’яса в Україну була Німеччина. Частка цієї країни в загальному обсязі імпорту індички склала 75,2%. На другому місці, з часткою 6,5%, Великобританія, далі – Франція(6,4%), Угорщина (5,5%), Іспанія (3%), Італія (2%).
Meat-Inform
Схожі новини
Країни Південно-Східної Азії нарощують обсяги закупівель української пшениціЛитовці побудують в Україні комплекс з виробництва індичатини за 20 млн євроІзраїльська компанія має намір побудувати в Україні підприємство з вирощування рибиУкраїнцям хочуть замінити курятину на індичатинуДержава розробить програму підтримки виробництва м’яса індиків