Аграрний тиждень. Україна
» » Сухофрукти – новий експортний тренд України
» » Сухофрукти – новий експортний тренд України

    Сухофрукти – новий експортний тренд України


    Сухофрукти – новий експортний тренд України

    Експорт сухофруктів з України в листопаді 2019 року зріс на 84% порівняно з жовтнем і перевищував показники листопада 2018 року на 36%.

    В цілому ж за перші шість місяців сезону 2019/20 років з України було експортовано 0,9 тис. тонн сухофруктів – на 18% більше, ніж за той же період попереднього сезону.

    Сушка фруктів і ягід в даний час знаходиться в тренді здорового харчування, особливо якщо мова йде про сушіння без використання цукру.

    Незважаючи на зростання експорту, Україна традиційно залишається нетто-імпортером сухофруктів, оскільки кліматичні умови країни не дозволяють масово сушити фрукти і ягоди під сонцем, без використання твердого палива, електроенергії, газу або інших джерел енергії.

    За перші шість місяців сезону, до України було завезено близько 4,8 тис. тонн сухофруктів – тобто імпорт перевищував експорт приблизно в п’ять разів.

    Головними постачальниками сухофруктів в Україні традиційно є Туреччина і країни Центральної Азії, такі як Узбекистан і Таджикистан. Серед великих постачальників сухофруктів в Україну також Чилі, Аргентина, Молдова і Китай.

    “Ми відзначаємо значне зростання інтересу до виробництва сухофруктів в Україні в останні роки, незважаючи на зростання вартості енергії на внутрішньому ринку. Однак, враховуючи необхідність витрачати енергію на сушку, українські виробники можуть створювати підприємства, які виробляють продукцію високої якості, яке неможливо отримати при сушінні продукції під сонцем в країнах Центральної Азії”, – зазначає Андрій Ярмак, економіст інвестиційного департаменту Продовольчої і сільськогосподарської організації ООН (ФАО).

    “Сушка фруктів і ягід в даний час знаходиться в тренді здорового харчування, особливо якщо мова йде про сушінні без використання цукру. Висушені плоди користуються великим попитом серед постачальників енергетичних батончиків, мюслі, пластівців і інших корисних снеків і сніданків.

    Сухофрукти також все більше використовуються в кондитерській та хлібобулочній промисловості, і продаються окремо в роздріб, в якості здорового снека. Великим попитом користується і фруктово-ягідна пастила – в цьому сегменті вже з’являються досить яскраві бренди, які успішно розвивають експортний напрям”, – пояснює представник ФАО.

    ІЦ УАК за матеріалами Seeds

    agroconf.org





    Схожі новини
  • Імпорт томатів до України зріс майже на чверть
  • Темпи експорту зерна з України на 3,8 млн тонн випереджають показники минулого сезону
  • Перехідні залишки цукру в Україні на 30% вищі минулорічних
  • ЄС подвоїв імпорт української сої
  • Україна експортувала з початку сезону майже 14 мільйонів тонн зерна

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.

Сухофрукти – новий експортний тренд України


Сухофрукти – новий експортний тренд України

Експорт сухофруктів з України в листопаді 2019 року зріс на 84% порівняно з жовтнем і перевищував показники листопада 2018 року на 36%.

В цілому ж за перші шість місяців сезону 2019/20 років з України було експортовано 0,9 тис. тонн сухофруктів – на 18% більше, ніж за той же період попереднього сезону.

Сушка фруктів і ягід в даний час знаходиться в тренді здорового харчування, особливо якщо мова йде про сушіння без використання цукру.

Незважаючи на зростання експорту, Україна традиційно залишається нетто-імпортером сухофруктів, оскільки кліматичні умови країни не дозволяють масово сушити фрукти і ягоди під сонцем, без використання твердого палива, електроенергії, газу або інших джерел енергії.

За перші шість місяців сезону, до України було завезено близько 4,8 тис. тонн сухофруктів – тобто імпорт перевищував експорт приблизно в п’ять разів.

Головними постачальниками сухофруктів в Україні традиційно є Туреччина і країни Центральної Азії, такі як Узбекистан і Таджикистан. Серед великих постачальників сухофруктів в Україну також Чилі, Аргентина, Молдова і Китай.

“Ми відзначаємо значне зростання інтересу до виробництва сухофруктів в Україні в останні роки, незважаючи на зростання вартості енергії на внутрішньому ринку. Однак, враховуючи необхідність витрачати енергію на сушку, українські виробники можуть створювати підприємства, які виробляють продукцію високої якості, яке неможливо отримати при сушінні продукції під сонцем в країнах Центральної Азії”, – зазначає Андрій Ярмак, економіст інвестиційного департаменту Продовольчої і сільськогосподарської організації ООН (ФАО).

“Сушка фруктів і ягід в даний час знаходиться в тренді здорового харчування, особливо якщо мова йде про сушінні без використання цукру. Висушені плоди користуються великим попитом серед постачальників енергетичних батончиків, мюслі, пластівців і інших корисних снеків і сніданків.

Сухофрукти також все більше використовуються в кондитерській та хлібобулочній промисловості, і продаються окремо в роздріб, в якості здорового снека. Великим попитом користується і фруктово-ягідна пастила – в цьому сегменті вже з’являються досить яскраві бренди, які успішно розвивають експортний напрям”, – пояснює представник ФАО.

ІЦ УАК за матеріалами Seeds

agroconf.org





Схожі новини
  • Імпорт томатів до України зріс майже на чверть
  • Темпи експорту зерна з України на 3,8 млн тонн випереджають показники минулого сезону
  • Перехідні залишки цукру в Україні на 30% вищі минулорічних
  • ЄС подвоїв імпорт української сої
  • Україна експортувала з початку сезону майже 14 мільйонів тонн зерна

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.