Згідно з Доповіддю Європейського Союзу про сільське господарство на 2019-30 роки, поширення африканської чуми свиней в Азії і надалі впливатиме на світовий ринок м’яса та торговельні потоки, повідомляє meat-inform.
Щодо впливу спалаху африканської чуми свиней (АЧС) в Китаї на світовий ринок м’яса, розглядаються два варіанти:
В обох випадках попит на імпорт з боку Китаю досягне рекордних рівнів, що призведе до збільшення експорту з основних країн-експортерів, включаючи ЄС. Це також призведе до розширення виробництва за межами Китаю в найближчі два-три роки. Однак у більшості країн-членів Євросоюзу збільшення виробництва буде обмежено вимогами екологічної політики.
До кінця 2020 року очікується, що виробництво свинини в Китаї знизиться більш ніж на 35% порівняно з 2018 роком. Через зростання попиту ЄС буде експортувати понад 80% цього виду м’яса. Виробництво свинини в КНР почне відновитися лише з 2021 року, якщо поширення хвороби вдасться спинити. Робота галузі в країні може бути стабілізована до 2025 року, якщо реструктуризація галузі свинарства буде здійснена достатньо швидко.
Нагадаємо, голова АТУ Ірина Паламар, ініціювала налагодження експорту української свинини до Китаю, та обговорювала дане питання із зацікавленими представниками китайського бізнесу та нацковцями.
Джерело: Usba.com.ua