Аграрний тиждень. Україна
» » Швейцарія підтримує розвиток органічного та молочного секторів України
» » Швейцарія підтримує розвиток органічного та молочного секторів України

    Швейцарія підтримує розвиток органічного та молочного секторів України




    Стартувала нова швейцарсько-українська програма «Розвиток торгівлі з вищою доданою вартістю в органічному та молочному секторах України». Головна мета – створення можливостей для бізнесу в обох секторах, зокрема, сприяння збільшенню рівня зайнятості та доходів, особливо у сільській місцевості.

    На першому засіданні Наглядової ради нової Програми заступник Міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Тарас Висоцький підкреслив: «Молочна галузь є в пріоритеті міністерства з точки зору продовольчої безпеки та доступності безпечних харчових продуктів. За розвиток органічного виробництва відповідальна заступниця Міністра Інна Мєтєлєва. Ми будемо сприяти розвитку органічного та молочного секторів. Нам потрібен ривок у розвитку цих галузей, а саме: допомога у нормотворенні, навчанні та комунікації, діджиталізації, щоб міністерство мало можливість швидше впроваджувати зміни».

    Виконуюча обов’язки Голови Держпродспоживслужби Ольга Шевченко відзначила: «Підтримка з боку Програми є дуже важливою, і хочу підкреслити, що ця співпраця стимулюватиме розвиток обох секторів. Впевнена, що Програма реалізується максимально успішно і в майбутньому ми побачимо динамічний розвиток, який стане прикладом для інших напрямів».

    У свою чергу, про важливість Програми та багаторічну швейцарсько-українську співпрацю зазначив Віктор Шуткевич, заступник директора Швейцарського бюро співробітництва Посольства Швейцарії в Україні: «Продовжуючи багаторічну плідну співпрацю, Уряд Швейцарії надає тепер технічну підтримку, в першу чергу, для наших основних партнерів Мінекономіки та Держпродспоживслужби. Важливо зазначити, що Програма активно долучається до виконання цілей, чітко визначених Урядом України».

    Очікується, що в результаті впровадження Програми  приватні малі і середні підприємства (виробники, переробні підприємства, надавачі послуг), а також відповідні органи державної влади, що працюють в органічному і молочному секторах, сприятимуть розвитку сталої торгівлі та створенню робочих місць в цих секторах.

    Цілі Програми:



    Підвищення якості та безпечності продукції в органічному та молочному секторах,



    Підвищення торговельного потенціалу на внутрішньому та зовнішньому ринках продукції з вищою доданою вартістю відповідно в органічному та молочному секторах.

    Програмою передбачається підтримка політичного діалогу із залученням широкого кола зацікавлених сторін для вдосконалення нормативно-правової бази та бізнес-середовища, що сприятиме підвищенню якості та безпечності продукції в обох секторах.

    Органічний світовий ринок оцінюється у 90 млрд доларів США, що відкриває потенційні можливості для експорту української органічної продукції. В рамках Програми буде підтримано створення Органічної платформи із залученням багатьох зацікавлених сторін задля зростання торгівлі органічною продукцією з вищою доданою вартістю на внутрішньому і зовнішньому ринках.

    У молочному секторі Програма працюватиме над підвищенням рівня довіри до вітчизняної молочної продукції через підтримку інформаційної кампанії для споживачів. З цією метою спільно з бенефіціарами Програми планується впровадження в Україні програми контролю сирого молока, , яка буде еквівалентна підходам у країнах ЄС у забезпеченні прозорості та простежуваності на етапі виробництва молока та введення його в обіг. Дані про якість та безпечність сирого молока мають стати також важливим джерелом інформації для здійснення ризик-орієнтованого інспектування. Мінекономіки та Держпродспоживслужба отримають технічну підтримку в підвищенні компетенцій в проведенні оцінки ризиків та застосування ризик-орієнтованих концепцій в їхнє операційне середовище.

    В молочному секторі додаткова цінність досягатиметься, у першу чергу, через дотримання вищих стандартів якості і безпечності молока. Важливим аспектом у розбудові торговельного потенціалу стане доступ до ринку дрібних (крафтових) виробників молочної продукції. Також Програма спільно з партнерськими організаціями державного та приватного секторів розбудовуватиме сервіси доступних знань та технічної інформації для широкого кола користувачів.

    Програма впроваджується Дослідним інститутом органічного сільського господарства (FiBL, Швейцарія) у партнерстві із консалтинговою компанією SAFOSO AG (Швейцарія) та фінансується Швейцарською Конфедерацією через Державний секретаріат Швейцарії з економічних питань (SECO).

    Довідково

    Про Швейцарське бюро співробітництва Посольства Швейцарії в Україні

    Швейцарська програма співробітництва в Україні на 2015 – 2019 рр. спрямована на підтримку чотирьох основних напрямків: сталий економічний розвиток, стале використання енергоресурсів та міський розвиток, врядування та відновлення миру, а також здоров’я. Окрім того, Швейцарська Конфедерація надає гуманітарну допомогу в регіони та цільовим групам, які постраждали від конфлікту на сході України. Річний бюджет Швейцарської програми співробітництва в Україні сягає 25 мільйонів швейцарських франків.

    Про FiBL

    Дослідний інститут органічного сільського господарства (FiBL, Швейцарія) є одним із провідних інститутів у галузі органічного сільського господарства. Сильні сторони FiBL полягають у його міждисциплінарних дослідженнях, нововведеннях, розроблених спільно з фермерами та представниками харчової промисловості, а також у швидкому обміні знаннями. У FiBL працює близько 280 співробітників у різних країнах.

    Про SAFOSO AG

    SAFOSO – швейцарська консалтингова компанія з розбудови потенціалу. Компанія працює у напрямку досягнення глобальних цілей у сфері охорони здоров’я тварин, безпечності харчових продуктів, продовольчої безпеки споживачів і сталої торгівлі продуктами тваринного походження, таких як м'ясо і молоко. SAFOSO співпрацює з приватними компаніями, урядами, міжнародними організаціями, групами споживачів, діагностичними компаніями і науковими інституціями SAFOSO акцентує увагу на харчовому ланцюгу ще до етапу збирання врожаю, оскільки управління безпекою харчових продуктів є найбільш ефективним тоді, коли воно починається на початку виробничого процесу. Співробітники SAFOSO володіють сучасними науковими підходами і знаннями, які можуть стати корисними для клієнтів.





    Схожі новини
  • Інна Мєтєлєва обговорила з представниками німецько-українського проєкту щодо органічного землеробства пропозиції подальшої співпраці
  • Україна та Швейцарія розробили програму розвитку торгівлі з високою доданою вартістю
  • Відбулася презентація швейцарсько-української програми щодо розвитку торгівлі з вищою доданою вартістю
  • Відбулась презентація швейцарсько-української програми щодо розвитку торгівлі з вищою доданою вартістю
  • За розвиток агрополітики в Україні відповідатиме Тарас Висоцький

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.

Швейцарія підтримує розвиток органічного та молочного секторів України




Стартувала нова швейцарсько-українська програма «Розвиток торгівлі з вищою доданою вартістю в органічному та молочному секторах України». Головна мета – створення можливостей для бізнесу в обох секторах, зокрема, сприяння збільшенню рівня зайнятості та доходів, особливо у сільській місцевості.

На першому засіданні Наглядової ради нової Програми заступник Міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Тарас Висоцький підкреслив: «Молочна галузь є в пріоритеті міністерства з точки зору продовольчої безпеки та доступності безпечних харчових продуктів. За розвиток органічного виробництва відповідальна заступниця Міністра Інна Мєтєлєва. Ми будемо сприяти розвитку органічного та молочного секторів. Нам потрібен ривок у розвитку цих галузей, а саме: допомога у нормотворенні, навчанні та комунікації, діджиталізації, щоб міністерство мало можливість швидше впроваджувати зміни».

Виконуюча обов’язки Голови Держпродспоживслужби Ольга Шевченко відзначила: «Підтримка з боку Програми є дуже важливою, і хочу підкреслити, що ця співпраця стимулюватиме розвиток обох секторів. Впевнена, що Програма реалізується максимально успішно і в майбутньому ми побачимо динамічний розвиток, який стане прикладом для інших напрямів».

У свою чергу, про важливість Програми та багаторічну швейцарсько-українську співпрацю зазначив Віктор Шуткевич, заступник директора Швейцарського бюро співробітництва Посольства Швейцарії в Україні: «Продовжуючи багаторічну плідну співпрацю, Уряд Швейцарії надає тепер технічну підтримку, в першу чергу, для наших основних партнерів Мінекономіки та Держпродспоживслужби. Важливо зазначити, що Програма активно долучається до виконання цілей, чітко визначених Урядом України».

Очікується, що в результаті впровадження Програми  приватні малі і середні підприємства (виробники, переробні підприємства, надавачі послуг), а також відповідні органи державної влади, що працюють в органічному і молочному секторах, сприятимуть розвитку сталої торгівлі та створенню робочих місць в цих секторах.

Цілі Програми:



Підвищення якості та безпечності продукції в органічному та молочному секторах,



Підвищення торговельного потенціалу на внутрішньому та зовнішньому ринках продукції з вищою доданою вартістю відповідно в органічному та молочному секторах.

Програмою передбачається підтримка політичного діалогу із залученням широкого кола зацікавлених сторін для вдосконалення нормативно-правової бази та бізнес-середовища, що сприятиме підвищенню якості та безпечності продукції в обох секторах.

Органічний світовий ринок оцінюється у 90 млрд доларів США, що відкриває потенційні можливості для експорту української органічної продукції. В рамках Програми буде підтримано створення Органічної платформи із залученням багатьох зацікавлених сторін задля зростання торгівлі органічною продукцією з вищою доданою вартістю на внутрішньому і зовнішньому ринках.

У молочному секторі Програма працюватиме над підвищенням рівня довіри до вітчизняної молочної продукції через підтримку інформаційної кампанії для споживачів. З цією метою спільно з бенефіціарами Програми планується впровадження в Україні програми контролю сирого молока, , яка буде еквівалентна підходам у країнах ЄС у забезпеченні прозорості та простежуваності на етапі виробництва молока та введення його в обіг. Дані про якість та безпечність сирого молока мають стати також важливим джерелом інформації для здійснення ризик-орієнтованого інспектування. Мінекономіки та Держпродспоживслужба отримають технічну підтримку в підвищенні компетенцій в проведенні оцінки ризиків та застосування ризик-орієнтованих концепцій в їхнє операційне середовище.

В молочному секторі додаткова цінність досягатиметься, у першу чергу, через дотримання вищих стандартів якості і безпечності молока. Важливим аспектом у розбудові торговельного потенціалу стане доступ до ринку дрібних (крафтових) виробників молочної продукції. Також Програма спільно з партнерськими організаціями державного та приватного секторів розбудовуватиме сервіси доступних знань та технічної інформації для широкого кола користувачів.

Програма впроваджується Дослідним інститутом органічного сільського господарства (FiBL, Швейцарія) у партнерстві із консалтинговою компанією SAFOSO AG (Швейцарія) та фінансується Швейцарською Конфедерацією через Державний секретаріат Швейцарії з економічних питань (SECO).

Довідково

Про Швейцарське бюро співробітництва Посольства Швейцарії в Україні

Швейцарська програма співробітництва в Україні на 2015 – 2019 рр. спрямована на підтримку чотирьох основних напрямків: сталий економічний розвиток, стале використання енергоресурсів та міський розвиток, врядування та відновлення миру, а також здоров’я. Окрім того, Швейцарська Конфедерація надає гуманітарну допомогу в регіони та цільовим групам, які постраждали від конфлікту на сході України. Річний бюджет Швейцарської програми співробітництва в Україні сягає 25 мільйонів швейцарських франків.

Про FiBL

Дослідний інститут органічного сільського господарства (FiBL, Швейцарія) є одним із провідних інститутів у галузі органічного сільського господарства. Сильні сторони FiBL полягають у його міждисциплінарних дослідженнях, нововведеннях, розроблених спільно з фермерами та представниками харчової промисловості, а також у швидкому обміні знаннями. У FiBL працює близько 280 співробітників у різних країнах.

Про SAFOSO AG

SAFOSO – швейцарська консалтингова компанія з розбудови потенціалу. Компанія працює у напрямку досягнення глобальних цілей у сфері охорони здоров’я тварин, безпечності харчових продуктів, продовольчої безпеки споживачів і сталої торгівлі продуктами тваринного походження, таких як м'ясо і молоко. SAFOSO співпрацює з приватними компаніями, урядами, міжнародними організаціями, групами споживачів, діагностичними компаніями і науковими інституціями SAFOSO акцентує увагу на харчовому ланцюгу ще до етапу збирання врожаю, оскільки управління безпекою харчових продуктів є найбільш ефективним тоді, коли воно починається на початку виробничого процесу. Співробітники SAFOSO володіють сучасними науковими підходами і знаннями, які можуть стати корисними для клієнтів.





Схожі новини
  • Інна Мєтєлєва обговорила з представниками німецько-українського проєкту щодо органічного землеробства пропозиції подальшої співпраці
  • Україна та Швейцарія розробили програму розвитку торгівлі з високою доданою вартістю
  • Відбулася презентація швейцарсько-української програми щодо розвитку торгівлі з вищою доданою вартістю
  • Відбулась презентація швейцарсько-української програми щодо розвитку торгівлі з вищою доданою вартістю
  • За розвиток агрополітики в Україні відповідатиме Тарас Висоцький

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.