Аграрний тиждень. Україна
» » На Житомирщині громадянам повернули понад 1,2 млн грн за послуги з постачання теплової енергії
» » На Житомирщині громадянам повернули понад 1,2 млн грн за послуги з постачання теплової енергії

На Житомирщині громадянам повернули понад 1,2 млн грн за послуги з постачання теплової енергії


У поточному році фахівці Головного управління Держпродспоживслужби в Житомирській області у складі робочої групи, створеної при Житомирській обласній державній адміністрації, здійснили аналіз економічної обґрунтованості тарифів на послуги з теплопостачання суб’єктів господарювання, які протягом опалювального періоду 2018-2019 років підвищили тарифи на постачання теплової енергії та послуги з централізованого опалення.

Так, зокрема, при перевірці обґрунтованості тарифів комунального підприємства, що забезпечує вищезазначеними послугами житлові будинки у м. Коростені, виявлено порушення державної дисципліни цін при формуванні, встановленні та застосуванні тарифів на послуги з постачання теплової енергії за рахунок зайвого включення необґрунтованих витрат у структуру діючих тарифів та рекомендовано привести розрахунки тарифів до економічно обґрунтованого рівня.

Врахувавши зауваження робочої групи, комунальне підприємство здійснило перерахунки тарифу на послуги з постачання теплової енергії та зменшило їх розмір на 23,35 грн за 1 Гкал усім споживачам, що проживають у будинках, обладнаних приладами обліку теплової енергії за період з грудня 2018 по квітень 2019 року.

Таким чином, споживачам м. Коростеня загалом було повернуто зайво нарахованих коштів за надані комунальні послуги на суму 1,294 млн гривень.





Схожі новини
  • На Житомирщині підбиті підсумки роботи комісії з перевірки тарифів на послугу централізованого опалення
  • Держпродспоживслужба Одещини зобов’язала суб’єкта господарювання повернути споживачам понад 900 тис грн
  • На Житомирщині громадянам повернули понад 138 тис грн. необґрунтовано нарахованої плати за послуги ЖКГ
  • На Івано-Франківщині Держпродспоживслужба попередила обрахування споживачів на суму понад 2.2 млн. грн. за послуги водопостачання
  • На Сумщині споживачам за спожиті комунальні послуги повернуто понад 172 тис. грн

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.