Аграрний тиждень. Україна
» » Селянам не заборонять продавати домашнє м’ясо
» » Селянам не заборонять продавати домашнє м’ясо

Селянам не заборонять продавати домашнє м’ясо


Селянам не заборонять продавати домашнє м’ясо

 Про заборону реалізації м’яса сільськогосподарських тварин, яких забили не на сертифікованих бійнях, в Україні говорять вже давно. Утім, найближчим часом введення таких обмежень не планується, тому селяни й надалі зможуть вільно продавати м’ясо власного виробництва.


 
“Проект Закону України №7489 “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо підвищення заходів стосовно забезпечення простежуваності», яким пропонувалося, щоб із 2020 року м’ясо тварин, забитих не у спеціалізованих забійних пунктах, не можна було реалізовувати на продаж, так і не прийнято. Тому з нового року люди, котрі займаються виробництвом м’яса в одноосібних господарствах, можуть і надалі його вільно реалізовувати. Наразі чинною є норма Закону України 771/97-ВР “Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів”, де передбачено: з 1 січня 2025 року продукти, отримані в результаті забою не на бойні, яка має експлуатаційний дозвіл, можуть використовуватися виключно для власного споживання або реалізації на агропромисловому ринку кінцевому споживачеві в межах 50 кілометрів від місця забою або в області, де він здійснений”, – зазначила очільниця “Асоціації тваринників України” Ірина Паламар у публікації для видання agropolit.com.
 
Meat-Inform





Схожі новини
  • АСУ пояснює: Чи для свиногосподарств є обов’язковим впровадження НАССР?
  • Законопроект №7489 або інструкція до створення тіньового ринку українських боєнь
  • 28 385 сіл і 400 боєнь
  • Змінено національну систему контролю виробництва та обігу харчових продуктів у відповідності із вимогами ЄС
  • Уряд схвалив внесення змін до деяких законодавчих актів щодо ідентифікації та реєстрації тварин

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.