На Одещині знижуються показники виноробства, і проблема ця є комплексною.
Про це повідомляє прес-служба Одеської обласної державної адміністрації.
“Проблема зниження показників виноробства, є комплексною. Проте я хочу підкреслити деякі її складові. Це втрата окремих зовнішніх ринків, це, в окремих випадках, низька якість продукції, це не досить розвинений внутрішній ринок, наявність фальсифікату, це не якісний митний контроль щодо імпорту продукції та беззахисність, у зв’язку із цим, вітчизняних виробників. Пріоритетне завдання для нас — змінити цю тенденцію на позитивну”, — пояснює В’ячеслав Овечкін, перший заступник керівника ОДА.
До кінця січня 2020 року Одеська обласна рада запропонувала, щоб виноградарі надали відповідні пропозиції до центральних органів влади. Зазначимо, що найбільшу територію займають виноградні насадження Одещини. Площі збирання винограду підприємствами в Одеській області за останній рік склали 17,9 тис. га.
У свою чергу, представники виноробної сфери для розвитку промисловості рекомендують вводити сучасні світові стандарти якості та відповідальність виноробів за їх порушення.
ІЦ УАК за матеріалами Seeds
agroconf.org