Аграрний тиждень. Україна
» » На Запоріжжі фахівці Держпродспоживслужби взяли участь у агрофорумі «AgroPro»
» » На Запоріжжі фахівці Держпродспоживслужби взяли участь у агрофорумі «AgroPro»

На Запоріжжі фахівці Держпродспоживслужби взяли участь у агрофорумі «AgroPro»





11 лютого 2020 року у одному із Запорізьких виставкових центрів відбулося відкриття ІV спеціалізованого аграрного форуму «AgroPro», який триватиме до 13 лютого.

Темою четвертого агарного форуму стало формування сприятливого середовища для експорту сільгосппродукції та продукції сільгоспмашинобудування для заохочення малого і середнього бізнесу агросектору до включення в експортні відносини з партнерами.

Форум відвідали власники та топменеджери малих і середніх підприємств агросектору, сфери виробництва і перероблення та інших галузей економіки. Для учасників заходу організовано виступи авторитетних експертів у сфері АПК, експортної практики, надано можливості для B2B-перемовин, індивідуальних консультацій.

Від Головного управління Держпродспоживслужби області участь у заході взяв начальник управління фітосанітарної безпеки Віктор Шиб.

Він акцентував увагу присутніх на основних аспектах оформлення фітосанітарних  сертифікатів,  зокрема на  фітосанітарних вимогах деяких країн -партнерів України  у міжнародній торгівлі щодо проведення обстеження місць вирощування рослин під час періоду вегетації або встановлення офіційного встановлення та підтримання статусу місця виробництва або виробничої ділянки, вільних від шкідливих організмів.

Також у роботі форуму взяли представники комітету АПК при Торгово-промисловій палаті України, Ради асоціації експортерів і імпортерів, Європейського офісу ТПП України, Офісу з просування експорту, Митної служби, Аграрного Фонду, міжнародних проєктів GIZ, ITC, «Агроторгівля України».
       Організатори форуму та запрошені експерти переконані, що сільськогосподарська кооперація може стати основою для розвитку малого бізнесу та підприємництва у селах, а значить − створити умови для процвітання сільських громад та реформування аграрного сектору.





Схожі новини
  • На Житомирщині фахівці Держпродспоживслужби обговорили проблемні питання у сфері захисту прав споживачів
  • На Прикарпатті фахівці Держпродспоживслужби обмінялися досвідом в галузі фітосанітарної безпеки
  • В Запоріжжі Держпродспоживслужба, бізнес і громадськість обговорили проблемні питання водопостачання в регіоні
  • На Франківщині відбудеться семінар щодо основних вимог до здійснення господарської діяльності у сфері торгівлі ЗЗР, насінням та садивним матеріалом
  • Україна-Казахстан:шляхи співпраці у сфері фітосанітарної безпеки

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.