Аграрний тиждень. Україна
» » Нові правила інформування споживачів про терміни придатності – доступно в інфографіці
» » Нові правила інформування споживачів про терміни придатності – доступно в інфографіці

    Нові правила інформування споживачів про терміни придатності – доступно в інфографіці


    6 серпня 2019 року відбулося введення в дію Закону України «Про інформацію для споживачів харчових продуктів», який було розроблено за участю фахівців Держпродспоживслужби та експертів Проекту Європейського Союзу «Вдосконалення системи контролю безпечності харчових продуктів в Україні».

    Закон встановлює загальні принципи та вимоги щодо інформації про харчові продукти, зокрема стосовно їх маркування, а також обов'язки операторів ринку стосовно доведення цих даних до споживачів.

    Статтею 18 Закону України надаються роз’яснення, яким чином мінімальний термін придатності («краще спожити до…», «краще спожити до кінця…») зазначається і у чому його відмінність від дати «вжити до».

    Основна ідея такого підходу полягає в тому, що на ринку існують швидкопсувні та більш небезпечні з точки зору мікробіології продукти, для яких має бути зазначена дата «вжити до». Така позначка інформуватиме про те, що на наступний за цією датою день продукт може ставати небезпечним. Водночас, є ряд продуктів, які, за дотримання встановлених умов зберігання залишаються безпечними протягом певного часу після закінчення мінімального терміну придатності, прописаного у маркуванні. Для таких продуктів буде вказана дата завершення мінімального терміну придатності, що позначатиметься фразами «краще спожити до…», «краще спожити до кінця…». Однак, як після закінчення терміну «вжити до…» так і термінів «краще спожити до…», «краще спожити до кінця…» продукти мають бути вилучені з реалізації.

    Більш детальна інформація щодо вимог до нанесення терміну придатності харчових продуктів та рекомендації для споживачів у разі закінчення терміну придатності наведена на інфографіках:



     



     





    Схожі новини
  • Нові правила інформування споживачів про терміни придатності харчових продуктів (інфографіка)
  • Від сьогодні вводяться нові вимоги до інформування споживачів про харчові продукти
  • Президент підписав Закон «Про інформацію для споживачів щодо харчових продуктів»
  • Прийнято закон Про інформацію для споживачів щодо харчових продуктів
  • Схвалено законопроект про інформацію для споживачів щодо харчових продуктів у І читанні

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.

Нові правила інформування споживачів про терміни придатності – доступно в інфографіці


6 серпня 2019 року відбулося введення в дію Закону України «Про інформацію для споживачів харчових продуктів», який було розроблено за участю фахівців Держпродспоживслужби та експертів Проекту Європейського Союзу «Вдосконалення системи контролю безпечності харчових продуктів в Україні».

Закон встановлює загальні принципи та вимоги щодо інформації про харчові продукти, зокрема стосовно їх маркування, а також обов'язки операторів ринку стосовно доведення цих даних до споживачів.

Статтею 18 Закону України надаються роз’яснення, яким чином мінімальний термін придатності («краще спожити до…», «краще спожити до кінця…») зазначається і у чому його відмінність від дати «вжити до».

Основна ідея такого підходу полягає в тому, що на ринку існують швидкопсувні та більш небезпечні з точки зору мікробіології продукти, для яких має бути зазначена дата «вжити до». Така позначка інформуватиме про те, що на наступний за цією датою день продукт може ставати небезпечним. Водночас, є ряд продуктів, які, за дотримання встановлених умов зберігання залишаються безпечними протягом певного часу після закінчення мінімального терміну придатності, прописаного у маркуванні. Для таких продуктів буде вказана дата завершення мінімального терміну придатності, що позначатиметься фразами «краще спожити до…», «краще спожити до кінця…». Однак, як після закінчення терміну «вжити до…» так і термінів «краще спожити до…», «краще спожити до кінця…» продукти мають бути вилучені з реалізації.

Більш детальна інформація щодо вимог до нанесення терміну придатності харчових продуктів та рекомендації для споживачів у разі закінчення терміну придатності наведена на інфографіках:



 



 





Схожі новини
  • Нові правила інформування споживачів про терміни придатності харчових продуктів (інфографіка)
  • Від сьогодні вводяться нові вимоги до інформування споживачів про харчові продукти
  • Президент підписав Закон «Про інформацію для споживачів щодо харчових продуктів»
  • Прийнято закон Про інформацію для споживачів щодо харчових продуктів
  • Схвалено законопроект про інформацію для споживачів щодо харчових продуктів у І читанні

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.