Органічні методи господарювання на Хмельниччині сприяють зміцненню екологічного балансу в області, покращують стан та родючість ґрунтів.
Про це інформує сайт Департаменту АПР Хмельницької ОДА.
За словами очільника обласного Департаменту Олега Омелянюка, зацікавленість підприємств Хмельниччини, щодо ведення органічного сільського господарства, поширюється, оскільки землеробство не порушує екологічність навколишнього середовища та дозволяє отримати високоякісну продукцію для харчування.
На сьогодні в області функціонує 24 підприємства, сертифікованих на право органічного виробництва за різними напрямами діяльності, зокрема:
За умов органічного землеробства боротьба з бур’янами, шкідниками і хворобами проводиться без застосування токсичних пестицидів, оберігаючи тим самим земельні і водні ресурси від забруднення токсичними сполуками. Обов’язкове застосування сівозмін, використання насіння і порід адаптованих до місцевих умов, та відновлення функціонального біорізноманіття — сприяють зміцненню екологічного балансу.
«Соціальною перевагою органічного виробництва, є те, що воно має високий потенціал для забезпечення життєдіяльності сільського населення і пожвавлення роботи дрібних фермерських господарств. Разом зі зростанням органічного сектора зростатиме і працевлаштування місцевого населення, оскільки, органічне землеробство менш механізоване і потребує більше ручної праці», — зауважив Олег Омелянюк.
ІЦ УАК за матеріалами Superagronom
agroconf.org