Аграрний тиждень. Україна
АТУ»Новини»Про “розумне використання антибіотиків” у птахівництві розповіли у Держпродспоживслужбі
АТУ»Новини»Про “розумне використання антибіотиків” у птахівництві розповіли у Держпродспоживслужбі

Про “розумне використання антибіотиків” у птахівництві розповіли у Держпродспоживслужбі

04 березень, Розділ Новини, переглядів 2 509

 У вівторок, 3 березня, у Києві пройшла прес-конференція, присвячена “впорядкованому і розумному використанню антибіотиків у птахівництві”. Захід було організовано Департаментом безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Держпродспоживслужби спільно з представниками Продовольчої та сільськогосподарської організації ООН (FAO), Європейського банку реконструкції та розвитку та представниками галузевих асоціацій і компаній-виробників птиці.


“Головний ветеринарний лікар країни Борис Кобаль зазначив, що Кабінетом Міністрів України прийнято розпорядження “Про затвердження Національного плану дій щодо боротьби із стійкістю до протимікробних препаратів”, відповідно до якого передбачено врегулювання питання застосування та контролю протимікробних препаратів. учасникам заходу було повідомлено про те, що Асоціацією “Союз птахівників України” за підтримки FAO, Європейського банку реконструкції та розвитку, а також Держпродспоживслужби було розроблено та затверджено вимоги щодо вирощування птиці без застосування антимікробних засобів, а також стандартні операційні процедури підтвердження відповідності потужностей птахопідприємств даним вимогам. Зокрема, представники асоціації “Союз птахівників України” повідомили про те, що за результатами аудиторського контролю відповідності підприємства набудуть права наносити додаткове маркування на продукцію (птиці), виробленої без застосування антибіотиків”, – повідомили у Держпродспоживслужбі.
 
Meat-Inform





Схожі новини
  • Держпродспоживслужба долучилася до обговорення питань харчової безпеки та антибіотикорезистентності у птахівництві
  • Місія ФАО напрацювала попередні рекомендації щодо боротьби зі стійкістю організмів до протимікробних препаратів в Україні
  • Держпродспоживслужба розробляє внутрішній план заходів боротьби зі стійкістю до антибіотиків
  • Фахівці Держпродспоживслужби пройшли міжнародні навчання щодо профілактики антимікробної резистентності
  • БЕЗ АНТИБІОТИКІВ! ПІДТВЕРДЖЕНО!

  • Додати комментар
    Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.