Аграрний тиждень. Україна
» » Фахівці Держпродспоживслужби Запоріжжя та керівники дитячих закладів оздоровлення і відпочинку обговорили алгоритм дій перед стартом літнього сезону
» » Фахівці Держпродспоживслужби Запоріжжя та керівники дитячих закладів оздоровлення і відпочинку обговорили алгоритм дій перед стартом літнього сезону

    Фахівці Держпродспоживслужби Запоріжжя та керівники дитячих закладів оздоровлення і відпочинку обговорили алгоритм дій перед стартом літнього сезону




    Актуальні питання здійснення державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства при організації оздоровлення та відпочинку дітей влітку обговорили під час наради з директорами дитячих закладів оздоровлення та відпочинку, яка пройшла під головуванням першого заступника голови Запорізької облдержадміністрації Івана Федорова.

    У заході взяли участь директор Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації, начальник управління державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Головного управління Держпродспоживслужби в Запорізькій області, представники обласного оперативного штабу з координації оздоровчої кампанії у Запорізькій області, члени атестаційної комісії з проведення державної атестації дитячих закладів оздоровлення та відпочинку, члени комісії з питань обліку майнових об'єктів оздоровлення та відпочинку дітей, а також представники Бердянської та Приморської міських рад, Якимівської та Кирилівської селищних рад.

    У ході зустрічі акцентовано увагу присутніх на недопущення порушень, які були встановлені минулого року під час здійснення державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства при організації оздоровлення та відпочинку дітей.

    Зокрема, наголошувалося на порушеннях санітарно-гігієнічного та протиепідемічного режимів на харчоблоках та їдальнях, які  були виявлені за результатами проведених моніторингових обстежень.  Мали випадки: приймання харчових продуктів без маркування та документів, що підтверджують якість та безпеку; надходження до закладів харчових продуктів на межі терміну придатності та невідповідної якості; порушення організації питного режиму; недотримання двотижневого перспективного меню; порушення правил зберігання харчових продуктів, відсутність добових проб або умов їх зберігання; не дотримання правил поточності технологічного процесу приготування їжі, реєструвалась також недостатня кількість посуду, мийних та дезінфекційних засобів, тощо. Також вона повідомила про  неналежний рівень стану матеріально-технічної бази ДОЗ.

    Крім того, увагу присутніх зосереджено на виконання низки заходів, передбачених законодавством щодо відкриття дитячих закладів відпочинку та оздоровлення у 2020 році, зокрема необхідно: виконати пропозиції щодо покращення матеріально-технічної бази; забезпечити дитячий заклад доброякісною питною водою; провести чистку та дезінфекцію резервуарів систем водопостачання під час проведення підготовки; укласти договори про проведення дезінфекції, дезінсекції, дератизації та вивіз твердих побутових відходів; дотримуватись вимог щодо наповнюваності закладу, тривалості зміни і перерви між змінами; привести у відповідність вимогам санітарного законодавства територію та місце для купання дітей; зареєструвати потужності операторів ринку харчових продуктів; забезпечити безперебійне постачання якісних та безпечних харчових продуктів та продовольчої сировини; забезпечити належне харчування дітей; погодити двотижневі меню; представити перелік постачальників харчових продуктів в заклад, скласти графіки і маршрути постачання харчових продуктів; виконати заходи щодо профілактики виникнення гострих кишкових інфекцій, харчових отруєнь, отруєнь грибами та дикорослими рослинами, хімічними речовинами, а також дитячого травматизму; забезпечити своєчасне і якісне проведення профілактичних медичних оглядів та гігієнічного навчання персоналу закладів. 

    Також було проінформовано присутніх про хід проведення спеціалістами Держпродспоживслужби інформаційної кампанії з протидії поширенню коронавірусу.





    Схожі новини
  • На Закарпатті у дитячих закладах оздоровлення та відпочинку уже оздоровилося 14 тис дітей
  • На Закарпатті обговорили питання хід проведення оздоровчої компанії у регіоні
  • На Харківщині налагоджений міжвідомчий взаємозв’язок в організації літньої оздоровчої кампанії
  • Про початок оздоровчої кампанії 2019 року в Івано-Франківській області
  • На Харківщині готуються до оздоровлення та відпочинку дітей влітку 2019 року

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.

Фахівці Держпродспоживслужби Запоріжжя та керівники дитячих закладів оздоровлення і відпочинку обговорили алгоритм дій перед стартом літнього сезону




Актуальні питання здійснення державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства при організації оздоровлення та відпочинку дітей влітку обговорили під час наради з директорами дитячих закладів оздоровлення та відпочинку, яка пройшла під головуванням першого заступника голови Запорізької облдержадміністрації Івана Федорова.

У заході взяли участь директор Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації, начальник управління державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Головного управління Держпродспоживслужби в Запорізькій області, представники обласного оперативного штабу з координації оздоровчої кампанії у Запорізькій області, члени атестаційної комісії з проведення державної атестації дитячих закладів оздоровлення та відпочинку, члени комісії з питань обліку майнових об'єктів оздоровлення та відпочинку дітей, а також представники Бердянської та Приморської міських рад, Якимівської та Кирилівської селищних рад.

У ході зустрічі акцентовано увагу присутніх на недопущення порушень, які були встановлені минулого року під час здійснення державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства при організації оздоровлення та відпочинку дітей.

Зокрема, наголошувалося на порушеннях санітарно-гігієнічного та протиепідемічного режимів на харчоблоках та їдальнях, які  були виявлені за результатами проведених моніторингових обстежень.  Мали випадки: приймання харчових продуктів без маркування та документів, що підтверджують якість та безпеку; надходження до закладів харчових продуктів на межі терміну придатності та невідповідної якості; порушення організації питного режиму; недотримання двотижневого перспективного меню; порушення правил зберігання харчових продуктів, відсутність добових проб або умов їх зберігання; не дотримання правил поточності технологічного процесу приготування їжі, реєструвалась також недостатня кількість посуду, мийних та дезінфекційних засобів, тощо. Також вона повідомила про  неналежний рівень стану матеріально-технічної бази ДОЗ.

Крім того, увагу присутніх зосереджено на виконання низки заходів, передбачених законодавством щодо відкриття дитячих закладів відпочинку та оздоровлення у 2020 році, зокрема необхідно: виконати пропозиції щодо покращення матеріально-технічної бази; забезпечити дитячий заклад доброякісною питною водою; провести чистку та дезінфекцію резервуарів систем водопостачання під час проведення підготовки; укласти договори про проведення дезінфекції, дезінсекції, дератизації та вивіз твердих побутових відходів; дотримуватись вимог щодо наповнюваності закладу, тривалості зміни і перерви між змінами; привести у відповідність вимогам санітарного законодавства територію та місце для купання дітей; зареєструвати потужності операторів ринку харчових продуктів; забезпечити безперебійне постачання якісних та безпечних харчових продуктів та продовольчої сировини; забезпечити належне харчування дітей; погодити двотижневі меню; представити перелік постачальників харчових продуктів в заклад, скласти графіки і маршрути постачання харчових продуктів; виконати заходи щодо профілактики виникнення гострих кишкових інфекцій, харчових отруєнь, отруєнь грибами та дикорослими рослинами, хімічними речовинами, а також дитячого травматизму; забезпечити своєчасне і якісне проведення профілактичних медичних оглядів та гігієнічного навчання персоналу закладів. 

Також було проінформовано присутніх про хід проведення спеціалістами Держпродспоживслужби інформаційної кампанії з протидії поширенню коронавірусу.





Схожі новини
  • На Закарпатті у дитячих закладах оздоровлення та відпочинку уже оздоровилося 14 тис дітей
  • На Закарпатті обговорили питання хід проведення оздоровчої компанії у регіоні
  • На Харківщині налагоджений міжвідомчий взаємозв’язок в організації літньої оздоровчої кампанії
  • Про початок оздоровчої кампанії 2019 року в Івано-Франківській області
  • На Харківщині готуються до оздоровлення та відпочинку дітей влітку 2019 року

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.