Спеціалісти Кропивницького міського управління Головного управління Держпродспоживслужби в Кіровоградській області взяли участь у семінарі з представниками закладів ресторанного господарства.
На зустрічі фахівці висвітлили питання профілактики гострої респіраторної хвороби, спричиненої коронавірусом 2019-nCoV та наголосили на необхідності дотримання правил індивідуальної гігієни.
Щоб зменшити ризик захворіти на ГРВІ та інші інфекційні хвороби, треба часто мити руки з милом чи обробляти їх антисептиком, обмежити контакти з хворими, уникати місць масових скупчень людей, збалансовано харчуватися, пити достатньо рідини, провітрювати та зволожувати приміщення, не споживати сирих чи недостатньо термічно оброблених продуктів тваринного походження.
Фахівці Держпродспоживслужби нагадали присутнім про ці рекомендації, а також звернули увагу на заходи, яких необхідно вживати в закладах громадського харчування. Зокрема проводити необхідну термічну обробку продуктів тваринного походження, дотримуватися технологій приготування страв, мінімізувати миття посуду ручним способом та не допускати до робочого процесу працівників з симптомами ГРВІ чи інших захворювань.
Також було поінформовано про результати роботи Держпродспоживслужби щодо виявлення фальсифікованої продукції та наголосили на тому, що всі суб’єкти господарювання, які здійснюють обіг харчових продуктів, повинні мати документи про походження продуктів, товарно-транспортні накладні тощо.
Учасники заходу отримали інформаційні листівки «Коронаровірус: профілактика інфікування і поширення».