Аграрний тиждень. Україна
» » Фахівці Держпродспоживслужби та представники закладів громадського харчування Вінниччини обговорили шляхи забезпечення профілактики харчових отруєнь
» » Фахівці Держпродспоживслужби та представники закладів громадського харчування Вінниччини обговорили шляхи забезпечення профілактики харчових отруєнь

    Фахівці Держпродспоживслужби та представники закладів громадського харчування Вінниччини обговорили шляхи забезпечення профілактики харчових отруєнь



    18 грудня 2019 року фахівці Вінницького міського управління Головного управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області провели спільний семінар-нараду з представниками закладів громадського харчування м. Вінниця з питань здійснення профілактики гострих кишкових інфекцій та харчових отруєнь.

    На початку наради начальник Вінницького міського управління Ірина Односталко наголосила, що за останні роки на Вінниччині зросла кількість спалахів гострих кишкових інфекцій. Вона відзначила, що за 11 місяців 2019 року на території Вінницької області було зареєстровано 11 спалахів отруєнь, з яких 6 випадків захворювання на сальмонельоз, від яких постраждало 134 людини, у тому числі 70 дітей.

    Фахівці Служби зазначили, що до ускладнення епідеміологічної ситуації може призвести нехтування дотриманням основних гігієнічних вимог. При цьому вони дали представниками закладів громадського харчування рекомендації щодо їх усунення. Окрім того, фахівці Служби звернули увагу на необхідність дотримання правил транспортування та отримання сировини, зберігання сировини в належних умовах, забезпечення захисту продуктів харчування від забруднення на всіх стадіях виробництва.

    Також було відзначено важливість дотримуватися правил особистої гігієни, дотримання правил роботи з продуктами та інвентарем, проходження медичних оглядів.

    Під час наради представникам закладів громадського харчування було наголошено на відповідальному ставленні до питання забезпечення дотримання зазначених вимог у їхніх закладах. Фахівці нагадали підприємцям, що мінімальний штраф за порушення законодавства у сфері обігу харчових продуктів становить 5 мінімальних зарплат (понад 20 тис. грн.)

    Усім запрошеним були вручені пам’ятки від Держпродспоживслужби про основні вимоги щодо зберігання, виробництва та обігу харчових продуктів.





    Схожі новини
  • Під час святкування Рош-га-Шана в Умані з обігу вилучено понад 300 кг харчових продуктів та відсторонено від роботи 15 осіб
  • На Житомирщині фахівці Держпродспоживслужби обговорили питання готовності навчальних закладів до нового навчального року
  • На Закарпатті фахівці Держпродспоживслужби навчалися ефективно реагувати на ускладнення санепідситуацій в регіоні
  • На Закарпатті фахівці Держпродспоживслужби навчалися ефективно реагувати на різні санепідеміологічні ситуації регіону
  • На Закарпатті фахівці Держпродспоживслужби активізували роботу з підготовки до оздоровчої кампанії у школах

  • Додати комментар
    Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.

Фахівці Держпродспоживслужби та представники закладів громадського харчування Вінниччини обговорили шляхи забезпечення профілактики харчових отруєнь



18 грудня 2019 року фахівці Вінницького міського управління Головного управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області провели спільний семінар-нараду з представниками закладів громадського харчування м. Вінниця з питань здійснення профілактики гострих кишкових інфекцій та харчових отруєнь.

На початку наради начальник Вінницького міського управління Ірина Односталко наголосила, що за останні роки на Вінниччині зросла кількість спалахів гострих кишкових інфекцій. Вона відзначила, що за 11 місяців 2019 року на території Вінницької області було зареєстровано 11 спалахів отруєнь, з яких 6 випадків захворювання на сальмонельоз, від яких постраждало 134 людини, у тому числі 70 дітей.

Фахівці Служби зазначили, що до ускладнення епідеміологічної ситуації може призвести нехтування дотриманням основних гігієнічних вимог. При цьому вони дали представниками закладів громадського харчування рекомендації щодо їх усунення. Окрім того, фахівці Служби звернули увагу на необхідність дотримання правил транспортування та отримання сировини, зберігання сировини в належних умовах, забезпечення захисту продуктів харчування від забруднення на всіх стадіях виробництва.

Також було відзначено важливість дотримуватися правил особистої гігієни, дотримання правил роботи з продуктами та інвентарем, проходження медичних оглядів.

Під час наради представникам закладів громадського харчування було наголошено на відповідальному ставленні до питання забезпечення дотримання зазначених вимог у їхніх закладах. Фахівці нагадали підприємцям, що мінімальний штраф за порушення законодавства у сфері обігу харчових продуктів становить 5 мінімальних зарплат (понад 20 тис. грн.)

Усім запрошеним були вручені пам’ятки від Держпродспоживслужби про основні вимоги щодо зберігання, виробництва та обігу харчових продуктів.





Схожі новини
  • Під час святкування Рош-га-Шана в Умані з обігу вилучено понад 300 кг харчових продуктів та відсторонено від роботи 15 осіб
  • На Житомирщині фахівці Держпродспоживслужби обговорили питання готовності навчальних закладів до нового навчального року
  • На Закарпатті фахівці Держпродспоживслужби навчалися ефективно реагувати на ускладнення санепідситуацій в регіоні
  • На Закарпатті фахівці Держпродспоживслужби навчалися ефективно реагувати на різні санепідеміологічні ситуації регіону
  • На Закарпатті фахівці Держпродспоживслужби активізували роботу з підготовки до оздоровчої кампанії у школах

  • Додати комментар
    Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.