Як змінилося споживання м’яса в Китаї через коронавірус?
16 March, Розділ Новини, переглядів 1 165
Китайські споживачі “експериментують” з новими рецептами і прагнуть спробувати приготувати страви з яловичини та баранини вдома. Саме так оцінює головні зміни, спричинені коронавірусом, на китайському роздрібному ринку один з найбільших новозеландських експортерів
Beef + Lamb New Zealand (B+LNZ).
Також у Китаї швидко розвиваються інтернет-магазини, оскільки нові умови змусили людей шукати нові способи задоволення своїх основних потреб. Постійний аналіз соціальних медіа B + LNZ дозволяє припустити, що споживачі “експериментують” з новими рецептами і прагнуть спробувати самостійно приготувати страви з яловичини та баранини вдома. Споживачі також стали більш уважними до користі їжі для здоров’я.
Однак, вірус спричинив також логістичні затримки та проблеми щодо наявності холодильних приміщень для запасів м’яса. Наразі логістика та транспортні потужності в Китаї функціонують лише на 80%, а влада країни виводить на ринок м’ясо з державних резервів, щоб тримати ціни під контролем.
“На жаль, зрив ланцюга поставок, що впливає на китайські порти / логістику, починає впливати на ключові транзитні порти в Азії, які мають важливе значення для виходу продукції на інші ринки, такі як Близький Схід та Європейський Союз. Деякі судноплавні компанії не впевнені, що вони зможуть вивантажити контейнери в Китаї і вирішують оминути країну і відвантажитись інших азійських портах”, – йдеться у прес-релізі B + LNZ.
Вплив відобразився на цінах, і в даний час галузь перенаправляє частину продукції з КНР на інші ринки, намагаючись покрити збитки за перші два місяці року. Очікувані спалахи коронавірусу в таких регіонах, як Європа та Північна Америка, ймовірно створять ще одну серйозну проблему для експортерів.
Meat-Inform
Схожі новини
Через коронавірус на ринках країн-експортерів може знизитись ціна м’ясаЧерез коронавірус стрімко падають ціни на агропродукціюЦіни на свинину в Китаї на тлі зростання споживання знову пішли вгоруАграрії можуть розраховувати на допомогу посольства України в КитаїСобівартість виробництва яловичини можливо знизити на 30%