Аграрний тиждень. Україна
» » На Дніпропетровщині спеціалісти Держпродспоживслужби перевірили 225 суб’єктів господарювання щодо дотримання умов введення карантину
» » На Дніпропетровщині спеціалісти Держпродспоживслужби перевірили 225 суб’єктів господарювання щодо дотримання умов введення карантину

    На Дніпропетровщині спеціалісти Держпродспоживслужби перевірили 225 суб’єктів господарювання щодо дотримання умов введення карантину


    З 13 березня спеціалісти Головного управління Держпродспоживслужби в Дніпропетровській області проводять перевірки суб’єктів господарювання щодо дотримання ними введеного на території області карантину. Спеціалістами служби перевірено 225 суб’єктів господарювання, у  т.ч. 120 закладів торгівлі, 8 аптек, 17 лікувально-профілактичних закладів, 35 перевізників тощо.

    Про це повідомила начальник відділу санепіднагляду та організації розслідування спалахів управління державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Головного управління Держпродспоживслужби в Дніпропетровській області Неля Полюхович під час прес-конференції щодо вжитих Держпродспоживслужбою заходи з профілактики поширення коронавірусної інфекції у одному з прес-центрів.

     Порушення були встановлені на 31 об’єкті нагляду:

    - здійснювали господарську діяльність у період обмежувальних заходів (повинні бути закритими на період карантину) - магазин одягу ФОП Олійниик (пр. О. Поля, 14, м. Дніпро), магазин автозапчастин «Автомодус» (вул. Криворізька, 10, м. Дніпро), піцерія «Pissa Day» (пр. Парусний, 10).

    У Кривому Розі у магазині «Сільпо 221» (вул. Героїв АТО, 30а) працівниками протиепідемічний режим не дотримувався (працювали без засобів індивідуального захисту).

    По усім суб’єктам господарювання, де були встановлені порушення, матеріали направлені до Національної поліції для притягнення винних до відповідальності.

    Також  суб’єкти господарювання, на які не поширюється карантин (аптеки, роздрібна торгівля продуктами харчування, перевізники громадського транспорту тощо) перевіряються на впровадження профілактичних заходів.

    Обов’язкові профілактичні заходи це:

    - забезпечення працівників засобами індивідуального захисту в достатній кількості,

    -  забезпечення закладів дезінфікуючими засобами, дотримання правил їх приготування,

    - створення для працівників умов дотримання особистої гігієни – підведення гарячої проточної води до рукомийників, наявність мила та деззасобів для миття та обробки рук,

    -  впровадження режиму регулярного провітрювання службових приміщень,

    - проведення температурного скринінгу персоналу та відсторонення від роботи  працівників з ознаками захворювання.

    Довідково:

    У базових лікарнях Дніпропетровської області у містах Дніпро та Кривий Ріг перебуває 17 пацієнтів з підозрою, у  двох пацієнтів діагноз COVID-19 підтверджено лабораторно.





    Схожі новини
  • Держпродспоживслужба Дніпропетровщини рекомендує дотримуватися заходів профілактики щодо запобігання коронавірусу
  • Споживачам Кіровоградщини повернуто більше 380 тис. гривень за неякісні товари і послуги
  • На кожному 2-3 об’єкті виявлені порушення санітарного законодавства
  • На Херсонщині обговорять відповідальність за порушення законодавства про державний ринковий нагляд і контроль нехарчової продукції
  • Фахівці Держпродспоживслужби Вінничини розробили методичні рекомендації щодо медико-санітарного забезпечення відпочинку та оздоровлення дітей

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.

На Дніпропетровщині спеціалісти Держпродспоживслужби перевірили 225 суб’єктів господарювання щодо дотримання умов введення карантину


З 13 березня спеціалісти Головного управління Держпродспоживслужби в Дніпропетровській області проводять перевірки суб’єктів господарювання щодо дотримання ними введеного на території області карантину. Спеціалістами служби перевірено 225 суб’єктів господарювання, у  т.ч. 120 закладів торгівлі, 8 аптек, 17 лікувально-профілактичних закладів, 35 перевізників тощо.

Про це повідомила начальник відділу санепіднагляду та організації розслідування спалахів управління державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Головного управління Держпродспоживслужби в Дніпропетровській області Неля Полюхович під час прес-конференції щодо вжитих Держпродспоживслужбою заходи з профілактики поширення коронавірусної інфекції у одному з прес-центрів.

 Порушення були встановлені на 31 об’єкті нагляду:

- здійснювали господарську діяльність у період обмежувальних заходів (повинні бути закритими на період карантину) - магазин одягу ФОП Олійниик (пр. О. Поля, 14, м. Дніпро), магазин автозапчастин «Автомодус» (вул. Криворізька, 10, м. Дніпро), піцерія «Pissa Day» (пр. Парусний, 10).

У Кривому Розі у магазині «Сільпо 221» (вул. Героїв АТО, 30а) працівниками протиепідемічний режим не дотримувався (працювали без засобів індивідуального захисту).

По усім суб’єктам господарювання, де були встановлені порушення, матеріали направлені до Національної поліції для притягнення винних до відповідальності.

Також  суб’єкти господарювання, на які не поширюється карантин (аптеки, роздрібна торгівля продуктами харчування, перевізники громадського транспорту тощо) перевіряються на впровадження профілактичних заходів.

Обов’язкові профілактичні заходи це:

- забезпечення працівників засобами індивідуального захисту в достатній кількості,

-  забезпечення закладів дезінфікуючими засобами, дотримання правил їх приготування,

- створення для працівників умов дотримання особистої гігієни – підведення гарячої проточної води до рукомийників, наявність мила та деззасобів для миття та обробки рук,

-  впровадження режиму регулярного провітрювання службових приміщень,

- проведення температурного скринінгу персоналу та відсторонення від роботи  працівників з ознаками захворювання.

Довідково:

У базових лікарнях Дніпропетровської області у містах Дніпро та Кривий Ріг перебуває 17 пацієнтів з підозрою, у  двох пацієнтів діагноз COVID-19 підтверджено лабораторно.





Схожі новини
  • Держпродспоживслужба Дніпропетровщини рекомендує дотримуватися заходів профілактики щодо запобігання коронавірусу
  • Споживачам Кіровоградщини повернуто більше 380 тис. гривень за неякісні товари і послуги
  • На кожному 2-3 об’єкті виявлені порушення санітарного законодавства
  • На Херсонщині обговорять відповідальність за порушення законодавства про державний ринковий нагляд і контроль нехарчової продукції
  • Фахівці Держпродспоживслужби Вінничини розробили методичні рекомендації щодо медико-санітарного забезпечення відпочинку та оздоровлення дітей

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.