Аграрний тиждень. Україна
» » Держпродспоживслужба Дніпропетровщини рекомендує дотримуватися заходів профілактики щодо запобігання коронавірусу
» » Держпродспоживслужба Дніпропетровщини рекомендує дотримуватися заходів профілактики щодо запобігання коронавірусу

Держпродспоживслужба Дніпропетровщини рекомендує дотримуватися заходів профілактики щодо запобігання коронавірусу


Держпродспоживслужба Дніпропетровщини рекомендує дотримуватися заходів профілактики щодо запобігання коронавірусу

На Дніпропетровщині лабораторно підтверджених випадків коронавірусної інфекції не встановлено. Про це повідомила начальник відділу санепіднагляду та організації розслідування спалахів управління державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Головного управління Держпродспоживслужби в Дніпропетровській області Неля Полюхович під час прес-конференції щодо ситуації з коронавірусною інфекцією в області.

Загалом в Україні – 16 лабораторно підтверджених випадків COVID-19. Хоча на Дніпропетровщині не зареєстровано жодного, але область в разі необхідності готова надавати допомогу хворим на коронавірус.

Разом з цим через пандемію коронавірусу перервала свої гастролі країнами Європи трупа Дніпропетровського академічного театру опери та балету. Троє учасників колективу відчули нездужання та було встановлено підвищення температури тіла - їх госпіталізували до міської лікарні. Ще близько 40 осіб перебувають на обсервації в області – за їх станом спостерігають медичні працівники.

Неля Полюхович нагадала, що основні рекомендації щодо профілактики зараження на коронавірусну інфекцію традиційно полягають у дотриманні особистої гігієни, уникнення місць з масовим скупченням людей та дотримання обмежувальних карантинних заходів.

Крім того, на виконання розпорядження Голови Дніпропетровської обласної державної адміністрації від 11.03.2020 року № Р-185/0/3-20 «Про запобігання поширенню коронавірусу COVID-19 на території Дніпропетровської області, Головне управління Держпродспоживслужби в Дніпропетровській області скасувало особисті прийоми громадян. Подальша комунікація з Головним управлінням буде здійснюватись через офіційну електронну пошту: gudpss@dp.consumer.gov.ua, або через форму електронне звернення у вкладці «ЗВЕРНЕННЯ ГРОМАДЯН».

Надання профільних консультацій в Дніпропетровській області здійснюється за телефонами: +380997231699 (Управління безпечності харчових продуктів та ветеринарії), +380935393023 (Управління державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства), +380686588099 (Управління захисту споживачів), +380978604049 (Управління фітосанітарної безпеки), +380500456925 (Канцелярія).

Загалом на закупівлю апаратів для штучної вентиляції легень, тестів на виявлення вірусу, портативних рентген-апаратів та дезінфікуючих засобів область спрямує понад 107 млн грн.





Схожі новини
  • На Вінниччині фахівці Держпродспоживслужби проводять роз'яснювальну роботу в закладах громадського харчування щодо профілактики харчових отруєнь
  • Роз'яснення щодо організації робочих процесів під час запобігання поширенню в Україні коронавірусу COVID-19
  • На Житомирщині фахівці Держпродспоживслужби області активно проводять інформаційну кампанію з протидії поширенню коронавірусу
  • У всіх навчальних закладах Чернігівщині фахівці Держпродспоживслужби провели роз’яснювальну роботу щодо протидії коронавірусу
  • Фахівці Держпродспоживслужби Вінничини розробили методичні рекомендації щодо медико-санітарного забезпечення відпочинку та оздоровлення дітей

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.