Аграрний тиждень. Україна
» » На Запоріжжі кожен шостий об'єкт порушував встановлені на період карантину вимоги
» » На Запоріжжі кожен шостий об'єкт порушував встановлені на період карантину вимоги

    На Запоріжжі кожен шостий об'єкт порушував встановлені на період карантину вимоги


    З метою запобігання поширенню в Запорізькій області гострої респіраторної хвороби COVID-19 на території області організована робота мобільних, робочих груп, бригад  щодо контролю обмежувальних та проведення профілактичних заходів у закладах торгівлі, громадського харчування, громадського призначення, транспорті за участю спеціалістів Головного управління Держпродспоживслужби в Запорізькій області.

    За останній тиждень перевірено понад 1,5 тис. об’єктів. У ході проведених заходів виявлені порушення майже на кожному шостому перевіреному об’єкті, з керівниками та представниками яких проведена роз’яснювальна робота.  За поданням членів комісій, у тому числі й Держпродспоживслужби,  представниками Національної поліції складаються протоколи на правопорушників.

     В області посилений контроль за дотриманням вимог санітарного законодавства на об’єктах систем водопостачання та водовідведення населених пунктів.

    Наразі у області перевірено 15 об’єктів централізованого водопостачання та водовідведення. За результатами проведених заходів встановлені порушення щодо забезпечення проведення відповідного виробничого контролю якості та безпечності питної води, порушення режиму охорони джерел та об’єктів питного водопостачання, незадовільного санітарно-технічного стану об’єктів водопостачання. Суб’єктам господарювання надані приписи щодо усунення виявлених порушень санітарного законодавства, крім того проведена роз’яснювальна робота та надані пропозиції щодо профілактики поширення гострої респіраторної хвороби, спричиненої коронавірусом COVID-19 на об’єктах критичної інфраструктури.

    У поточному році на базі уповноважених лабораторій Держпродспоживслужби області досліджено 210 проб питної води за мікробіологічними показниками, з них 0,9 % позитивних (2 проби), за фізико-хімічними показниками - 183 проби, з них відхилення встановлені в  26,2% (48 проб).

    Продовжується робота з інформування населення щодо запобігання поширенню коронавірусу через засоби масової інформації, інтернет-видання, під час проведення моніторингових обстежень тощо.





    Схожі новини
  • На Луганщині Держпродспоживслужба призупинила роботу в понад 750 закладів з метою запобігання поширенню COVID-19
  • На Закарпатті тривають профілактичні та протиепідемічні заходи з метою запобігання поширенню COVID-19
  • Держпродспоживслужба Прикарпаття продовжує протидіяти коронавірусу
  • На Вінниччині керівникам закладів громадського харчування та продовольчих магазинів Держпродспоживслужба вручила 3417 приписів
  • На Запоріжжі представники Держпродспоживслужби надають рекомендації щодо профілактики коронавірусу

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.

На Запоріжжі кожен шостий об'єкт порушував встановлені на період карантину вимоги


З метою запобігання поширенню в Запорізькій області гострої респіраторної хвороби COVID-19 на території області організована робота мобільних, робочих груп, бригад  щодо контролю обмежувальних та проведення профілактичних заходів у закладах торгівлі, громадського харчування, громадського призначення, транспорті за участю спеціалістів Головного управління Держпродспоживслужби в Запорізькій області.

За останній тиждень перевірено понад 1,5 тис. об’єктів. У ході проведених заходів виявлені порушення майже на кожному шостому перевіреному об’єкті, з керівниками та представниками яких проведена роз’яснювальна робота.  За поданням членів комісій, у тому числі й Держпродспоживслужби,  представниками Національної поліції складаються протоколи на правопорушників.

 В області посилений контроль за дотриманням вимог санітарного законодавства на об’єктах систем водопостачання та водовідведення населених пунктів.

Наразі у області перевірено 15 об’єктів централізованого водопостачання та водовідведення. За результатами проведених заходів встановлені порушення щодо забезпечення проведення відповідного виробничого контролю якості та безпечності питної води, порушення режиму охорони джерел та об’єктів питного водопостачання, незадовільного санітарно-технічного стану об’єктів водопостачання. Суб’єктам господарювання надані приписи щодо усунення виявлених порушень санітарного законодавства, крім того проведена роз’яснювальна робота та надані пропозиції щодо профілактики поширення гострої респіраторної хвороби, спричиненої коронавірусом COVID-19 на об’єктах критичної інфраструктури.

У поточному році на базі уповноважених лабораторій Держпродспоживслужби області досліджено 210 проб питної води за мікробіологічними показниками, з них 0,9 % позитивних (2 проби), за фізико-хімічними показниками - 183 проби, з них відхилення встановлені в  26,2% (48 проб).

Продовжується робота з інформування населення щодо запобігання поширенню коронавірусу через засоби масової інформації, інтернет-видання, під час проведення моніторингових обстежень тощо.





Схожі новини
  • На Луганщині Держпродспоживслужба призупинила роботу в понад 750 закладів з метою запобігання поширенню COVID-19
  • На Закарпатті тривають профілактичні та протиепідемічні заходи з метою запобігання поширенню COVID-19
  • Держпродспоживслужба Прикарпаття продовжує протидіяти коронавірусу
  • На Вінниччині керівникам закладів громадського харчування та продовольчих магазинів Держпродспоживслужба вручила 3417 приписів
  • На Запоріжжі представники Держпродспоживслужби надають рекомендації щодо профілактики коронавірусу

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.