Вчора Уряд продовжив карантин в Україні до 24-го квітня. Для багатьох це означає ще принаймні 4 тижні посиденьок вдома. І тоді коли інші члени сім’ї зайняті пошуками підходящої книги, гри, серіалу, господині думають чим смачненьким нагодувати сімейство.
Ми підготували для Вас 3 рецепти нескладних страв зі свинини на обід для всієї сім’ї.
№1. Свинина з овочами Чоп Сой (Chop Suey)
Інгредієнти на 2 порції:
Приготування
1. Солодкий перець та моркву нарізаємо соломкою, цибулю - півкільцями.
2. М'ясо нарізаємо невеличкими шматочками та обсмажуємо на розігрітій з олією пательні до золотавої скоринки.
3. Додаємо овочі до м'яса.
4. Помішуючи, смажимо до мякості овочів. Додаємо соєвий соус (розведений з водою 1:2). Доводимо до кипіння та зменшуємо вогонь на середній.
5. Додаємо натертий імбир, дрібно нарізаний перець чілі (без зерняток). Накриваємо кришкою та тушкуємо близько 10 хв.
6. Додаємо очищений арахіс і попередньо проварену броколі. Додаємо спеції та сіль за смаком.
7. Тушкуємо ще 5-7 хв. Подаємо з розсипчастим рисом.
№2. Свинина запечена з грибами
Приготування:
1. Духовку розігрваємо до 200 градусів.
2. М'ясо нарізаємо невеличкими шматочками та обсмажуємо на розігрітій з олією пательні до золотавої скоринки. Солимо та перчимо.
3. Цибулю та гриби нарізаємо півкільцями. Обсмажуємо до золотавої скоринки. Додаємо вершки та воду. Даємо закипіти. Додаємо спеції.
4. Викладаємо у форму для запікання м'ясо, заливаємо грибами з вершками.
5. Загортаємо у фольгу. Запікаємо упродовж 1 години. Потім знімаємо фольгу, знижуємо температуру до 175 градусів і залишаємо в духовці ще на 30-40 хвилин. Якщо любите запікати з сиром, то за 10-15 хвилин до готовності посипаємо тертим сиром.
№3. Суп Харчо зі свинини
Інгредієнти:
Приготування
1. Ріжемо м'ясо невеликими шматками та обсмажуємо на розігрітій з олією пательні. Коли м'ясо трохи обсмажиться додаємо вершкове масло.
2. Поки свинина смажиться, нарізаємо цибулю та моркву дрібними кубиками.
3. Після того, як масло розтане, додаємо половину нарізаної цибулі, моркву, перемішуємо та смажимо 7-10 хв.
4. Висипаємо суміш у кастрюлю, заливаємо 2 л води і варимо на невеликому вогні до готовності м'яса. Після цього дадаємо рис.
5. Поки рис вариться, іншу частину нарізаної кубиками цибулі та часник обсмажуємо на олії до золотистого кольору. Додаємо томатний сік, тушкуємо 5 хв і додаємо нарізаний кубиками помідор. Тушкуємо пару хвилин, додаємо хмелі-сунелі, спеції та сіль за смаком.
6. Відправляємо заправку в каструлю з супом, варимо кілька хвилин. Готово!