Аграрний тиждень. Україна
» » Названі продукти, яким коронавірус забезпечив підвищений попит
» » Названі продукти, яким коронавірус забезпечив підвищений попит

Названі продукти, яким коронавірус забезпечив підвищений попит


Названі продукти, яким коронавірус забезпечив підвищений попит

В усіх країнах під час пандемії коронавірусу з фруктів найбільше виріс попит на яблуко.

Про це повідомив економіст інвестиційного департаменту ООН (ФАО) Андрій Ярмак під час онлайн-вебінару «Як змінюються правила ведення агробізнесу через пандемію COVID-19 та карантин», організованого агенцією Sapienza.

«Попит на яблуко збільшився в усьому світі, можливо через те, що цей фрукт можна зберігати тривалий час навіть без холодильника. До того ж яблуко — відносно недорогий продукт. Також більше купують цитрусових, але скоріше не через вміст в них вітаміну С, а просто через те, що вони краще зберігаються», — відзначає Андрій Ярмак.

Водночас, за словами експерта, не спостерігається зростання попиту на ягоди.

«Коли доходи населення падають, а вони однозначно знизяться, активізується попит на базові овочі», — пояснює Андрій Ярмак.

ІЦ УАК за матеріалами AgroPortal

agroconf.org





Схожі новини
  • Укрспирт запустив 4 заводи: попит на спирт зріс через коронавирус
  • Серед споживачів збільшився попит на упаковану продукцію через короновірус
  • Ціни на лохину цього року можуть побити антирекорд, – прогноз
  • Овочі борщового набору у грудні подешевшали на третину
  • Прибутковість виробництва молока в липні зросла до рекордного рівня

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.