В країнах ЄС та в Україні споживачі різко збільшили закупівлю упакованих овочів і фруктів. Упаковані овочі та фрукти досить швидко зникають з полиць.
Це пов’язано із карантином, введеним через епідемію короновіруса. Про це повідомляють аналітики EastFruit.
У зв’язку з цим серед виробників продукції збільшився попит на пакувальні матеріали, що змусило постачальників шукати резерви по використанню пакувальних ліній і потужностей.
На думку представників роздрібних мереж, деякі споживачі побоюються купувати продукцію на вагу в побоюванні через можливе зараження коронавірусу, так як до овочів і фруктів теоретично могли торкатися інші люди, можливо, носії вірусу. Відповідно, попит на упаковану продукцію істотно збільшився.
І якщо в країнах ЄС майже вся картопля і овочі борщової групи продаються упакованими майже за замовчуванням, то відсоток упакованої продукції в цій групі в Україні залишається порівняно невисоким. Це обумовлено, перш за все, великою різницею в ціні між упакованими і ваговими овочами. Ще менше продається в Україні упакованих яблук, бананів та інших фруктів. Однак коронавірус може стати відправною точкою для зміни цих тенденцій і дозволить компаніям, що продають лінії, обладнання і витратні матеріали для упаковки, наростити обсяги продажів.
ІЦ УАК за матеріалами АгроЮг
agroconf.org