Як очікується, положення на міжнародних ринках зернових збережеться на збалансованому і достатньому рівні, незважаючи на занепокоєння в зв’язку з наслідками пандемії COVID-19. Хоча локальні перебої, обумовлені головним чином логістичними проблемами, створюють проблеми в продовольчих виробничо-збутових ланцюжках на деяких ринках, в силу їх очікуваної тривалості і масштабів вони навряд чи значною мірою відіб’ються на глобальних ринках продовольства.
Як очікується, пропозиція на міжнародних ринках зернових в сезоні 2019-2020 років збережеться на достатньому рівні
У цьому місяці ФАО підвищила оцінку за обсягом виробництва зернових в світі в 2019 році на 1,2 млн т до 2 721 млн т, що на 64,6 млн т (2,4 відсотки) вище, ніж було вироблено в 2018 році. Цей останній перегляд відображає головним чином коригування оціночних даних по виробництву кукурудзи в Європейському союзі і Російській Федерації, де урожай виявився вищим, ніж очікувалося раніше. В результаті обсяг виробництва фуражного зерна в світі в 2019 році тепер оцінюється в 1 445 млн т, що на 36,3 млн т більше, ніж роком раніше. Оціночні дані по виробництву пшениці в світі змін в порівнянні з минулим місяцем не зазнали і складають 763 млн т, що на 30,9 млн т вище показників 2018 року і лише незначно нижче рекордного рівня в 765 т, досягнутого в 2016 році. Прогноз виробництва рису в світі в порівнянні з його березневим рівнем був переглянутий лише незначно і становить 512 млн т (в перерахунку на обрушене зерно), що на 0,5 відсотки нижче рекордного рівня 2018 року і є другим рекордним показником.
Більш детально за посиланням: http://www.fao.org