Аграрний тиждень. Україна
» » Аргентина не обмежує експорт зерна
» » Аргентина не обмежує експорт зерна

Аргентина не обмежує експорт зерна






Аргентина, яка як і Україна, є одним із найбільших виробників та експортерів зерна, не запроваджує жодних обмежень на експортні торгівельні операції, їі порти працюють в штатному режимі.

Зокрема, Посольство Аргентинської Республіки у своєму листі повідомило Українську зернову асоціацію, що всі 22 порти для експорту зерна та побічних продуктів працюють у нормальному режимі, а всі узгоджені поставки виконуються вчасно. За інформацією посольства, національний уряд та органи влади проводять відповідні заходи для запобігання та контролю щодо суден з країн, де зафіксовані випадки COVID19, і судна заходять до портів країни.

Нагадаємо, що українське міністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства звернулося з листом до іноземних партнерів із запевненнями, що ніяких обмежень експорту зерна з України немає і заходи щодо боротьби з поширенням коронавірусу не створять перешкод для відправки зерна в їхні країни.

Нещодавно керівники ФАО, ВООЗ та СОТ звернулися до країн з проханням не обмежувати експорт продовольства і, таким чином, не розривати важливі ланцюги постачання продовольства в час пандемії, оскільки це мало би катастрофічні наслідки для глобальної торгівлі та продовольчої безпеки у світі.





Схожі новини
  • Українське міністерство запевнило імпортерів українських зернових про відсутність обмежень на експорт
  • Прохід суден з агропродукцією через порти в Азовському морі розблоковано
  • Кримські аграрії не віддають зерно Росії, експортуючи його як українське
  • Незважаючи на ситуацію в країні, експорт українського зерна збільшується
  • Україна вже експортувала 10,7 млн тонн зерна - Мінагропрод

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.