Аграрний тиждень. Україна
» » Микола Горбачьов: попри карантин, посівна проходить успішно
» » Микола Горбачьов: попри карантин, посівна проходить успішно

Микола Горбачьов: попри карантин, посівна проходить успішно






Посівна успішно стартувала в усіх регіонах країни. Про це пише президент Української зернової асоціації Микола Горбачьов в авторському матеріалі на Rail.insider.

За його словами, наразі аграрії активно сіють ярі культури.

“Темпи посівної дещо випереджають минулорічні, що пов’язано з ранньою весною. На сьогодні ярими культурами було засіяно трохи понад 1,3 млн га, що відповідає середнім показникам минулих років. Стан озимих теж не викликає стурбованості, за окремими винятками, які загалом не сильно впливають на загальну оцінку стану посівів. Є окремі ділянки, де озимі в незадовільному стані, тому аграрії планують замість них посіяти ярі культури. Але площа таких ділянок незначна”.

При цьому, експерти не бачать загроз для зриву посівної через карантинні заходи.

“Зараз ми навіть збільшили прогноз валового збору врожаю з 92,6 до 94 млн т у порівнянні з прогнозом минулого місяця, тому що очікуємо нового рекорду з валового збору кукурудзи. Сьогодні ми спостерігаємо, що більші площі засіваються кукурудзою замість ярого ячменю. На наш погляд, раніше не вистачало спеціалізованої техніки для одночасного використання на великих площах кукурудзи, а зараз це питання не настільки критичне, тому аграрії готові віддавати перевагу більш дохідній кукурудзі”.

Нагадаємо, також Микола Горбачьов заявив, що зростання виробництва зерна призведе до неможливості перевезення додаткових обсягів залізницею через брак тяги та пропускної здатності залізниці.

https://railinsider.com.ua

 





Схожі новини
  • Микола Горбачьов: зростання виробництва зерна призведе до неможливості перевезення додаткових обсягів залізницею
  • Микола Горбачьов: Допуск приватної тяги на ринок залізничних перевезень кардинально змінив би ситуацію на краще
  • Посівна в Україні, незважаючи на карантин і погодні умови, відбувається без критичних проблем
  • В Україні ярими культурами засіяли майже 90% запланованих площ
  • Аграрії планують засіяти ярими зерновими культурами 8,2 мільйона гектарів

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.