Аграрний тиждень. Україна
» » Тарифи на комунальні послуги на Полтавщині - на постійному контролі у Держпродспоживслужби
» » Тарифи на комунальні послуги на Полтавщині - на постійному контролі у Держпродспоживслужби

Тарифи на комунальні послуги на Полтавщині - на постійному контролі у Держпродспоживслужби


Головним управлінням Держпродспоживслужби в Полтавській області проведено планову перевірку суб’єкта господарювання, що надає послуги з постачання теплової енергії в області.

У ході перевірки  встановлено,  що суб’єкт господарювання розрахував та застосовував тарифи на послуги з теплопостачання для потреб бюджетних установ, організацій та інших споживачів з  порушенням вимог Порядку формування тарифів на теплову енергію, її виробництво, транспортування та постачання, послуги з централізованого опалення і постачання гарячої води, затвердженого  постановою  КМУ від 1 червня 2011 року № 869 «Про забезпечення єдиного підходу до формування тарифів на комунальні послуги», зокрема необґрунтовано завищив плановані витрати на оплату праці та єдиний внесок  на загальнообов'язкове державне соціальне страхування працівників.

За результатами перевірки винесено рішення про застосування до суб’єкта господарювання адміністративно-господарських санкцій та припис про усунення порушень вимог щодо формування, встановлення та застосування державних регульованих цін, якими зобов’язано повернути споживачам зайво нараховану плату за комунальні послуги у сумі 33,6 тис. грн та сплатити до бюджету штраф у розмірі 30,7 тис. гривень.

Також суб’єкта господарювання зобов’язано привести тарифи на теплопостачання до економічно-обґрунтованого рівня.

  Наразі вимоги Головного управління Держпродспоживслужби в Полтавській області виконані суб’єктом господарювання у повному обсязі.





Схожі новини
  • На Київщині Держпродспоживслужба зобов’язала приватне підприємство повернути споживачам понад 145 тисяч грн за послуги з централізованого опалення
  • Держпродспоживслужба зобов’язала повернути бюджетним установам м.Івано-Франківськ зайво нараховані 1,1 млн. грн. за послуги з постачання теплової енергії
  • На Житомирщині продовжуються перевірки теплопостачальних підприємств
  • Держпродспоживслужба Одещини зобов’язала суб’єкта господарювання повернути споживачам понад 900 тис грн
  • Держпродспоживслужба зобов’язала надавача послуг з централізованого опалення повернути 368 тис грн споживачам Київщини

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.