За домовленістю з окремими виробниками хлібобулочних виробів, організовано завчасне освячення великодніх страв у місцях їхнього виробництва. Тому з метою запобігання поширенню гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, фахівці Сєвєродонецького міського управління Головного управління Держпродспоживслужби в Луганській області 13.04.2020 провели моніторинг потужностей суб’єктів господарювання, які провадять діяльність з виробництва хлібобулочних виробів та мають намір їх освячення.
Під час моніторингових заходів фахівці Служби перевірили дотримання гігієнічних вимог під час виробництва та проведення обряду освячення великодніх пасок.
У ході проведеної перевірки було суб’єктам господарювання було рекомендовано: не допускати проведення обряду освячення потужностей з виробництва пасок. Освячення готових до реалізації, запакованих великодніх пасок проводити в торгівельних залах, за умови дотримання священнослужителями загальних обмежень.