Аграрний тиждень. Україна
» » За результатами перевірки ціноутворення на фармринку Держпродспоживслужба застосовала до суб’єкта господарювання санкції у розмірі понад 390 тис. грн
» » За результатами перевірки ціноутворення на фармринку Держпродспоживслужба застосовала до суб’єкта господарювання санкції у розмірі понад 390 тис. грн

За результатами перевірки ціноутворення на фармринку Держпродспоживслужба застосовала до суб’єкта господарювання санкції у розмірі понад 390 тис. грн


Головне управління Держпродспоживслужби в Київській області провело планову перевірку з питань дотримання вимог державної дисципліни цін суб’єкта господарювання, що здійснює оптову та роздрібну реалізацію лікарських засобів.

Перевіркою встановлено, що суб’єкт господарювання в порушення вимог постанови Кабінету Міністрів України від 17.10.2008 № 955 «Про заходи щодо стабілізації цін на лікарські засоби» при реалізації лікарських засобів, щодо яких запроваджено державне регулювання цін, формував ціни на них з постачальницько-збутовими та торговельними надбавками, які перевищують встановлений граничний рівень.

Так, наприклад при реалізації лікарського засобу Парацетамолкапс 500 мг №10 (виробник – фармацевтична компанія «Здоров’я», Україна, м. Харків) установам, які повністю або частково фінансуються за рахунок коштів державного та місцевих бюджетів, було сформовано ціни з постачальницько-збутовими надбавками від 10,3 до 72,1 відсотка при граничному рівні 10 відсотків, внаслідок чого завищення цін та відповідно сума необґрунтовано отриманої виручки склала 184,8 тис. гривень.

До суб’єкта господарства застосовано адміністративно-господарські санкції у сумі 393,2 тис. грн, а директора притягнуто до адміністративної відповідальності.





Схожі новини
  • Держпродспоживслужба здійснює контроль за цінами на лікарські засоби
  • На Полтавщині суб’єктів господарювання, які завищували ціни на лікарські засоби, оштрафовано на 1,4 тис грн
  • Результати здійснення державного контролю за регульованими цінами на фармацевтичному ринку у 2019 році
  • На Сумщині споживачам за спожиті комунальні послуги повернуто понад 172 тис. грн
  • При перевірках аптечних закладів Держпродспоживслужба зафіксувала завищення цін

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.