Аграрний тиждень. Україна
» » Фахівці Мінекономіки, Держпродспоживслужби та громадських об’єднань бджолярів розглянули необхідність законодавчих змін у галузі бджільництва
» » Фахівці Мінекономіки, Держпродспоживслужби та громадських об’єднань бджолярів розглянули необхідність законодавчих змін у галузі бджільництва

Фахівці Мінекономіки, Держпродспоживслужби та громадських об’єднань бджолярів розглянули необхідність законодавчих змін у галузі бджільництва


24 квітня 2020 року відбулась відеоконференція щодо необхідності законодавчих змін у галузі бджільництва за участю заступників Міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Тараса Висоцького та Сергія Глущенка. Також участь у відеоконференції взяли фахівці Мінекономіки, Держпродспоживслужби, керівники територіальних органів Держпродспоживслужби, профільні асоціації, пасічники, бджолярі та інші зацікавлені особи.

Під час відеоконференції учасники детально обговорили два проекти наказів Мінекономіки «Про деякі питання у сфері бджільництва» та «Про затвердження Гігієнічних вимог до потужностей (об’єктів) з виробництва продуктів бджільництва» в контексті їх доопрацювання з урахуванням позицій усіх зацікавлених сторін.

Вирішено, що проекти зазначених наказів будуть розміщені на сайтах Мінекономіки та Держпродспоживслужби для ознайомлення та подальшого напрацювання пропозицій.

Учасники обговорення також зупинилися на таких актуальних питаннях галузі бджільництва щодо спрощення реєстрації пасік, проведення щорічного огляду пасік, проведення паспортизації пасік. Було надано роз’яснення щодо виконання заходів, необхідних  при кочівлі бджіл в умовах ситуації, що склалася з коронавірусом в Україні.

Окремо були проаналізовані причини виникнення випадків масового отруєння бджіл. Було наголошено на обов’язковій необхідності комунікації між пасічниками та агровиробниками задля убезпечення отруєння бджіл пестицидами та хімікатами.

Наступну зустріч запропоновано провести 29 травня.





Схожі новини
  • На Прикарпатті влада бізнес та бджолярі обговорили питання захисту бджолосімей
  • На Волині представники влади та пасічники обговорили питання безпеки та захисту бджолосімей області
  • Представники Мінекономіки та Мінекоенерго узгодили позиції у питані поводження з пестицидами та агрохімікатами
  • В Україні розпочато процес впровадження системи фітосанітарної електронної сертифікації ePhyto
  • Держпродспоживслужба та пасічники обговорили спільні дії в питаннях врегулювання актуальних проблем галузі бджільництва

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.