Аграрний тиждень. Україна
» » На Волині представники влади та пасічники обговорили питання безпеки та захисту бджолосімей області
» » На Волині представники влади та пасічники обговорили питання безпеки та захисту бджолосімей області

На Волині представники влади та пасічники обговорили питання безпеки та захисту бджолосімей області


Днями на Волині відбувся семінар-нарада представників влади з пасічниками області. У заході взяли участь начальник Головного управління Держпродспоживслужби в області  Богдан Лозинський, представники департаменту агропромислового розвитку Волинської ОДА, пасічники області, представники громадських організацій бджолярів та інші зацікавлені особи.

У ході обговорення питань учасники розглянули сучасні аспекти застосування екологічно безпечних ветеринарних препаратів у бджільництві.

Зокрема, Богдан Лозинський зазначив, що фахівці Головного управління Держпродспоживслужби області оперативно реагують на повідомлення про випадки потруєння бджіл:  «Нам Дуже важливо знайти причинно-наслідкові зв’язки між обробкою поля та отруєнням. Більшість препаратів, якими обробляють поля, можна виявити в рослинах, в меді, і в бджолах, але час виявлення припаратів досить обмежений. Тому робити це треба надзвичайно оперативно».

Також він зауважив, що власники пасік повинні виконувати вимоги законодавства України з питань бджільництва, в тому числі здійснювати в установленому порядку державну реєстрацію у Держпродспоживслужбі за місцем діяльності з утримання та розведення бджіл, виробництва і первинної переробки продуктів бджільництва. Недотримання даних вимог значно ускладнює або ж унеможливлює позитивне вирішення спірних питань, що можуть виникнути під час ведення господарської діяльності.

Бджолярі отримали рекомендації від фахівців Держпродспоживслужби, що потрібно робити, аби бджолосім’ї були здоровими і медоносили.





Схожі новини
  • На Житомирщині фахівці Держпродспоживслужби обговорили проблемні питання у сфері захисту прав споживачів
  • На Херсонщині обговорять проблемні питання якості питної води
  • На Херсонщині обговорять вимоги законодавства у сфері захисту споживачів, реклами, метрології та метрологічної діяльності
  • На Кіровоградщині обговорили запобігання захворюванню бджіл та заходи при їх отруєнні
  • На Херсонщині обговорили пріоритетні напрямки із запобігання захворювань бджіл та першочергові заходи при їх отруєнні

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.