Чому ціна на продукт не залежить від витрат? Які чинники впливають на формування ціни? Чи собівартість виробництва має "турбувати" переробника? Про це спілкувалися з Андрієм Ярмаком, економістом інвестиційного департаменту Продовольчої і сільськогосподарської організації ООН (ФАО).
«Ціни на продукцію формуються під впливом лише 2 факторів. Вони прості і всім відомі, однак до них дуже важко звикнути, тому що упродовж багатьох років людям вбивали в голову, що ціна виходить із собівартості. Відповідно, це передається далі і, мені здається, що воно навіть в гени потрапило українцям. Але залежить ціна дійсно від двох факторів — попиту і пропозиції», — зазначив експерт під час розмови.
Більше — у інтерв’ю.
https://www.youtube.com/watch?v=RdIRtDZ-yJk&t=1s
Джерело: Pigua.info