Аграрний тиждень. Україна
» » Виконання протиепідемічних заходів на агропродовольчих ринках Кіровогражщини на контролі Держпродспоживслужби
» » Виконання протиепідемічних заходів на агропродовольчих ринках Кіровогражщини на контролі Держпродспоживслужби

    Виконання протиепідемічних заходів на агропродовольчих ринках Кіровогражщини на контролі Держпродспоживслужби




    Начальник Головного управління Держпродспоживслужби в Кіровоградській області Ігор Бойчук під час апаратної наради в ОДА відзвітував про стан здійснення протиепідеміологічних заходів на агропродовольчих ринках області.

    Так, впродовж 01-03 травня 2020 року на Кіровоградщині відкрилася частина ринків, однак деякі одразу ж припинили роботу через виявлені порушення:

    - м. Кропивницький, ринок «Колгоспний»:

    Запрацював 1 травня(торговельний павільйон та МАФи).

    1 травня встановлено, що температурний скринінг відвідувачів здійснювався тільки при вході в павільйон, а не на вході до ринку. У м’ясному та рибному павільйонах не встановлені захисні екрани. Дезінфекція контактних поверхонь кожні три години не проводилася. На прилеглій до ринку території проходила стихійна торгівля.

    2 травня – виявлені порушення усунуто, однак під час обстеження встановлено нові: антисептик для відвідувачів не маркований, на окремих торгових місцях у м’ясному павільйоні не витримана відстань 3 м між продавцями.

    3 травня – порушення усунуто.

    м. Кропивницький, ринок «Центральний»:

    1 травня встановлено, що відстані між робочими місцями продавців в м’ясному павільйоні ринку не витримуються і становлять менше 3 м, відсутні захисні екрани, не проводилась дезінфекція контактних поверхонь кожні три години, не організовано постійне інформування відвідувачів ринку щодо встановлених обмежень. До кінця робочого часу ринку всі порушення були усунуті.

    2 та 3 травня порушень не виявлено.

    - м. Кропивницький, ринок «Новомиколаївські ряди»:

    1 травня встановлено відсутність захисних екранів, не забезпечено інформування відвідувачів щодо обмежень на ринку. Пропозиції інспекторів були виконані, порушення усунуті до кінця робочого часу ринку.

    2-3 травня – порушень не виявлено.

    м. Кропивницький, ринок «Шахтарський»:

    Почав працювати 1 травня, усі вимоги постанови Головного державного санітарного лікаря України від 27 квітня 2020 року № 14 щодо вимог до роботи ринків під час карантину виконані.

    - м. Кропивницький, овочевий ринок по вул. Героїв України:

    Почав працювати 1 травня, всі вимоги постанови Головного державного санітарного лікаря України виконані. Враховуючи те, що цей ринок відкритого типу для більшості торгових місць, дезінфекція контактних поверхонь проводиться в магазинах та на відкритих торгових точках самими підприємцями і продавцями.

    м. Кропивницький, ринок «Привокзальний»:

    Почав працювати 2 травня, встановлено, що не витримується відстань між робочими місцями продавців в торгівельних точках на території ринку, дезінфікуючі засоби без супровідних документів. Пропозиції інспекторів були виконані, порушення усунуті.

    3 травня – порушень не виявлено.

    Ще 3 ринки в Кропивницькому планували розпочати свою роботу 1-3 травня, але не відкрилися («Жемчуг», «Полтавський», «Черемушки»).

    - Олександрійський центральний ринок:

    1 травня на ринку працювали павільйони та закриті торгові точки. На вході до ринку не контролювалася кількість відвідувачів, у м’ясному павільйоні не витримувалась відстань 3 м між продавцями. Захисні екрани між продавцями та покупцями були висотою 30-40 см, що не забезпечує захист. У двох торгових павільйонах захисні екрани були відсутні. Також на прилеглій до ринку території проходила стихійна торгівля. Інформування відвідувачів щодо обмежень на ринку у період карантину адміністрацією ринку не забезпечено.

    Разом з тим на ринку працював ковбасний павільйон, санітарно-технічний стан якого є незадовільним. З цього приводу попередньо (8 квітня) Олександрійським міським управління Держпродспоживслужби області були надані пропозиції щодо проведення ремонту, однак стан павільйону залишається незадовільним.

    2 травня встановлено, що виявлені порушення усунуті частково: в м’ясному павільйоні не витримані відстані в 3 м між продавцями, в ковбасному павільйоні та торгових точках не обладнані захисні екрани, ковбасний павільйон працював з незадовільним санітарно-технічним станом, наявна стихійна торгівля на прилеглих територіях. З 11:00 робота ринку була призупинена за рішенням адміністрації ринку.

    3 травня ринок відновив роботу. Ковбасний павільйон закритий, порушення усунуті.

    - м. Олександрія,ринок ТОВ «Айсберг»:

    Почав працювати 2 травня. Під час перевірки встановлено, що не здійснюється температурний скринінг продавців та відвідувачів, продавці та відвідувачі без масок, на вході відсутні диспенсери з антисептиком, відсутні захисні екрани, дезінфекційні засоби для обробки приміщень та контактних поверхонь, не організовано інформування відвідувачів щодо обмежень на ринку. Станом на 12:00 ринок припинив свою роботу.

    3 травня ринок запрацював, усі порушення усунуті.

    - Знам’янський район, ринок ПП «Фенікс» (торговий павільйон):

    1 травня встановлено, що температурний скринінг продавців та відвідувачів не проводився, на ринок допускають відвідувачів без масок, відсутні антисептики на вході до павільйону, на окремих торгових місцях відсутні захисні екрани між продавцями та покупцями, відсутні супровідні документи на дезінфікуючі засоби, не забезпечено інформування відвідувачів про обмеження на ринку.

    2 травня встановлено, що не всі виявлені порушення усунуті, а саме: використовується антисептик для відвідувачів власного виготовлення, відсутні супровідні документи на дезінфікуючі засоби. 3 травня порушення усунуті в повному обсязі, придбано та використовується антисептик для відвідувачів промислового виробництва, деззасоби із супровідними документами.

    - Світловодський центральний ринок:

    Відкрився 2 травня,працював один день – на ринок допускалися відвідувачі без масок.

    - Ринок Добровеликівського РСТ, смт. Добровеличківка:

    Працював тільки 1 травня – використовувались антисептики без маркування на вході до ринку, не організовано інформування відвідувачів щодо встановлених обмежень на ринку під час карантину.

    Помічнянський ринок Добровеликівського РСТ:

    Працював у всі вихідні, протягом 1-3 травня порушень не виявлено.

    ринок Новоукраїнського РСТ:

    1 травня було встановлено відсутність антисептиків на входах до ринку, не організовано інформування відвідувачів щодо обмежень на ринку (зі слів контролера ринку інформаційні об’яви і пам’ятки зірвані). Адміністрація ринку дозволила роботу тільки м’ясного та молочного павільйонів, але на території ринку здійснювалась торгівля овочами з машин, які заїхали самовільно, ігноруючи вимоги адміністрації. Також здійснювалася торгівля на критих рядах (овочі, яйця, розсада тощо). При здійсненні торгівлі овочами з машин та на критих рядах не витримувалася відстань 3 м між продавцями, місця торгівлі не обладнані захисними екранами між продавцями і покупцями, не забезпечено проведення дезінфекції контактних поверхонь.

    2 травня ринок не працював, знову відкрився 3 травня, всі порушення було усунуто.

    - м. Бобринець, ринок Бобринецького РСТ:

    Почав працювати 3 травня, порушень не виявлено.

    Відповідно до розпорядження Керівника робіт з ліквідації наслідків медико-біологічної надзвичайної ситуації природного характеру регіонального рівня, пов’язаної з поширенням коронавірусної хвороби (Covid-19) від 14 квітня 2020 року №14 «Про протидії поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19) в місцях торгівлі» з 16-19 квітня агропромислові ринки призупинили свою роботу. Продовжував працювати під час карантину лише м’ясний павільйон на ринку «Фенікс» в м. Знам’янка.

    27 квітня Головний державний санітарний лікар України затвердив протиепідемічні вимоги до діяльності агропродовольчих ринків під час карантину, а 30 квітня внесли зміни до постанови Кабінету Міністрів України щодо можливості роботи агропродовольчих ринків за умови дотримання протиепідемічних заходів. Цією ж постановою Кабміну на Держпродспоживслужбу покладено здійснення щоденних позапланових перевірок щодо дотримання агропродовольчими ринками протиепідемічних вимог.

    30 квітня фахівці Держпродспоживслужби в Кіровоградській області провели онлайн-наради за участі керівників ринків, під час яких суб’єктам господарювання роз’яснили нові вимоги та процес щоденного контролю Держпродспоживслужбою виконання цих вимог.

    Фахівці районних і міських управлінь та відділів Держпродспоживслужби Кіровоградщини на виконання постанови Кабінету Міністрів України продовжують позапланові перевірки ринків щодо дотримання протиепідемічних вимог, протягом робочого часу ринків знаходяться на їх території та контролюють виконання профілактичних заходів і усунення порушень, що виникають. У разі наявності стихійної торгівлі, ігнорування усунення порушень керівництвом ринків, задіюють представників органів Національної поліції та інформують місцеві органи влади. Такі заходи вживаються Держпродспоживслужбою для убезпечення населення від поширення коронавірусноїінфекції.





    Схожі новини
  • На Харківщині забезпечується контроль за виконанням агропродовольчими ринками заходів з протидії поширенню коронавірусу
  • На Вінниччині контролюється дотримання протиепідемічних вимог на ринках
  • Від завтра відновити роботу зможе 872 продовольчі ринки
  • Дотримання протиепідемічних заходів на постійному контролі Держпродспоживслужби Кіровоградщини
  • На Кіровоградщині 22 агропродовольчих ринки продовжують працювати у період карантину

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.

Виконання протиепідемічних заходів на агропродовольчих ринках Кіровогражщини на контролі Держпродспоживслужби




Начальник Головного управління Держпродспоживслужби в Кіровоградській області Ігор Бойчук під час апаратної наради в ОДА відзвітував про стан здійснення протиепідеміологічних заходів на агропродовольчих ринках області.

Так, впродовж 01-03 травня 2020 року на Кіровоградщині відкрилася частина ринків, однак деякі одразу ж припинили роботу через виявлені порушення:

- м. Кропивницький, ринок «Колгоспний»:

Запрацював 1 травня(торговельний павільйон та МАФи).

1 травня встановлено, що температурний скринінг відвідувачів здійснювався тільки при вході в павільйон, а не на вході до ринку. У м’ясному та рибному павільйонах не встановлені захисні екрани. Дезінфекція контактних поверхонь кожні три години не проводилася. На прилеглій до ринку території проходила стихійна торгівля.

2 травня – виявлені порушення усунуто, однак під час обстеження встановлено нові: антисептик для відвідувачів не маркований, на окремих торгових місцях у м’ясному павільйоні не витримана відстань 3 м між продавцями.

3 травня – порушення усунуто.

м. Кропивницький, ринок «Центральний»:

1 травня встановлено, що відстані між робочими місцями продавців в м’ясному павільйоні ринку не витримуються і становлять менше 3 м, відсутні захисні екрани, не проводилась дезінфекція контактних поверхонь кожні три години, не організовано постійне інформування відвідувачів ринку щодо встановлених обмежень. До кінця робочого часу ринку всі порушення були усунуті.

2 та 3 травня порушень не виявлено.

- м. Кропивницький, ринок «Новомиколаївські ряди»:

1 травня встановлено відсутність захисних екранів, не забезпечено інформування відвідувачів щодо обмежень на ринку. Пропозиції інспекторів були виконані, порушення усунуті до кінця робочого часу ринку.

2-3 травня – порушень не виявлено.

м. Кропивницький, ринок «Шахтарський»:

Почав працювати 1 травня, усі вимоги постанови Головного державного санітарного лікаря України від 27 квітня 2020 року № 14 щодо вимог до роботи ринків під час карантину виконані.

- м. Кропивницький, овочевий ринок по вул. Героїв України:

Почав працювати 1 травня, всі вимоги постанови Головного державного санітарного лікаря України виконані. Враховуючи те, що цей ринок відкритого типу для більшості торгових місць, дезінфекція контактних поверхонь проводиться в магазинах та на відкритих торгових точках самими підприємцями і продавцями.

м. Кропивницький, ринок «Привокзальний»:

Почав працювати 2 травня, встановлено, що не витримується відстань між робочими місцями продавців в торгівельних точках на території ринку, дезінфікуючі засоби без супровідних документів. Пропозиції інспекторів були виконані, порушення усунуті.

3 травня – порушень не виявлено.

Ще 3 ринки в Кропивницькому планували розпочати свою роботу 1-3 травня, але не відкрилися («Жемчуг», «Полтавський», «Черемушки»).

- Олександрійський центральний ринок:

1 травня на ринку працювали павільйони та закриті торгові точки. На вході до ринку не контролювалася кількість відвідувачів, у м’ясному павільйоні не витримувалась відстань 3 м між продавцями. Захисні екрани між продавцями та покупцями були висотою 30-40 см, що не забезпечує захист. У двох торгових павільйонах захисні екрани були відсутні. Також на прилеглій до ринку території проходила стихійна торгівля. Інформування відвідувачів щодо обмежень на ринку у період карантину адміністрацією ринку не забезпечено.

Разом з тим на ринку працював ковбасний павільйон, санітарно-технічний стан якого є незадовільним. З цього приводу попередньо (8 квітня) Олександрійським міським управління Держпродспоживслужби області були надані пропозиції щодо проведення ремонту, однак стан павільйону залишається незадовільним.

2 травня встановлено, що виявлені порушення усунуті частково: в м’ясному павільйоні не витримані відстані в 3 м між продавцями, в ковбасному павільйоні та торгових точках не обладнані захисні екрани, ковбасний павільйон працював з незадовільним санітарно-технічним станом, наявна стихійна торгівля на прилеглих територіях. З 11:00 робота ринку була призупинена за рішенням адміністрації ринку.

3 травня ринок відновив роботу. Ковбасний павільйон закритий, порушення усунуті.

- м. Олександрія,ринок ТОВ «Айсберг»:

Почав працювати 2 травня. Під час перевірки встановлено, що не здійснюється температурний скринінг продавців та відвідувачів, продавці та відвідувачі без масок, на вході відсутні диспенсери з антисептиком, відсутні захисні екрани, дезінфекційні засоби для обробки приміщень та контактних поверхонь, не організовано інформування відвідувачів щодо обмежень на ринку. Станом на 12:00 ринок припинив свою роботу.

3 травня ринок запрацював, усі порушення усунуті.

- Знам’янський район, ринок ПП «Фенікс» (торговий павільйон):

1 травня встановлено, що температурний скринінг продавців та відвідувачів не проводився, на ринок допускають відвідувачів без масок, відсутні антисептики на вході до павільйону, на окремих торгових місцях відсутні захисні екрани між продавцями та покупцями, відсутні супровідні документи на дезінфікуючі засоби, не забезпечено інформування відвідувачів про обмеження на ринку.

2 травня встановлено, що не всі виявлені порушення усунуті, а саме: використовується антисептик для відвідувачів власного виготовлення, відсутні супровідні документи на дезінфікуючі засоби. 3 травня порушення усунуті в повному обсязі, придбано та використовується антисептик для відвідувачів промислового виробництва, деззасоби із супровідними документами.

- Світловодський центральний ринок:

Відкрився 2 травня,працював один день – на ринок допускалися відвідувачі без масок.

- Ринок Добровеликівського РСТ, смт. Добровеличківка:

Працював тільки 1 травня – використовувались антисептики без маркування на вході до ринку, не організовано інформування відвідувачів щодо встановлених обмежень на ринку під час карантину.

Помічнянський ринок Добровеликівського РСТ:

Працював у всі вихідні, протягом 1-3 травня порушень не виявлено.

ринок Новоукраїнського РСТ:

1 травня було встановлено відсутність антисептиків на входах до ринку, не організовано інформування відвідувачів щодо обмежень на ринку (зі слів контролера ринку інформаційні об’яви і пам’ятки зірвані). Адміністрація ринку дозволила роботу тільки м’ясного та молочного павільйонів, але на території ринку здійснювалась торгівля овочами з машин, які заїхали самовільно, ігноруючи вимоги адміністрації. Також здійснювалася торгівля на критих рядах (овочі, яйця, розсада тощо). При здійсненні торгівлі овочами з машин та на критих рядах не витримувалася відстань 3 м між продавцями, місця торгівлі не обладнані захисними екранами між продавцями і покупцями, не забезпечено проведення дезінфекції контактних поверхонь.

2 травня ринок не працював, знову відкрився 3 травня, всі порушення було усунуто.

- м. Бобринець, ринок Бобринецького РСТ:

Почав працювати 3 травня, порушень не виявлено.

Відповідно до розпорядження Керівника робіт з ліквідації наслідків медико-біологічної надзвичайної ситуації природного характеру регіонального рівня, пов’язаної з поширенням коронавірусної хвороби (Covid-19) від 14 квітня 2020 року №14 «Про протидії поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19) в місцях торгівлі» з 16-19 квітня агропромислові ринки призупинили свою роботу. Продовжував працювати під час карантину лише м’ясний павільйон на ринку «Фенікс» в м. Знам’янка.

27 квітня Головний державний санітарний лікар України затвердив протиепідемічні вимоги до діяльності агропродовольчих ринків під час карантину, а 30 квітня внесли зміни до постанови Кабінету Міністрів України щодо можливості роботи агропродовольчих ринків за умови дотримання протиепідемічних заходів. Цією ж постановою Кабміну на Держпродспоживслужбу покладено здійснення щоденних позапланових перевірок щодо дотримання агропродовольчими ринками протиепідемічних вимог.

30 квітня фахівці Держпродспоживслужби в Кіровоградській області провели онлайн-наради за участі керівників ринків, під час яких суб’єктам господарювання роз’яснили нові вимоги та процес щоденного контролю Держпродспоживслужбою виконання цих вимог.

Фахівці районних і міських управлінь та відділів Держпродспоживслужби Кіровоградщини на виконання постанови Кабінету Міністрів України продовжують позапланові перевірки ринків щодо дотримання протиепідемічних вимог, протягом робочого часу ринків знаходяться на їх території та контролюють виконання профілактичних заходів і усунення порушень, що виникають. У разі наявності стихійної торгівлі, ігнорування усунення порушень керівництвом ринків, задіюють представників органів Національної поліції та інформують місцеві органи влади. Такі заходи вживаються Держпродспоживслужбою для убезпечення населення від поширення коронавірусноїінфекції.





Схожі новини
  • На Харківщині забезпечується контроль за виконанням агропродовольчими ринками заходів з протидії поширенню коронавірусу
  • На Вінниччині контролюється дотримання протиепідемічних вимог на ринках
  • Від завтра відновити роботу зможе 872 продовольчі ринки
  • Дотримання протиепідемічних заходів на постійному контролі Держпродспоживслужби Кіровоградщини
  • На Кіровоградщині 22 агропродовольчих ринки продовжують працювати у період карантину

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.