Аграрний тиждень. Україна
» » Для Food-бізнесу розроблено методичні рекомендації щодо запобігання поширення COVID-19 на виробництві
» » Для Food-бізнесу розроблено методичні рекомендації щодо запобігання поширення COVID-19 на виробництві

Для Food-бізнесу розроблено методичні рекомендації щодо запобігання поширення COVID-19 на виробництві


Для Food-бізнесу розроблено методичні рекомендації щодо запобігання поширення COVID-19 на виробництві

Фахівцями Мінекономіки та Держпродспоживслужби із залученням представників бізнесу було розроблено Методичні рекомендації щодо запобігання поширенню гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, на потужностях з вирощування, утримання, забою, переробки і обігу тварин та виробництва харчових продуктів.

Відповідний документ ґрунтується на рекомендаціях ВООЗ «COVID-19 та безпека харчових продуктів: Керівництво для харчових підприємств» та покликаний надати виробникам і операторам ринку більше інформації щодо їх можливих дій в умовах поширення COVID-19.

Зокрема, Методичні рекомендації містять:

- інформацію про хворобу COVID-19;

- симптоми і шляхи інфікування;

- гігієну, профілактичні санітарні і протиепідемічні заходи;

- порядок здійснення заходів з недопущення порушень в роботі та/або тимчасового зупинення виробничих потужностей,

- додаткові заходи для підтримки цілісності харчових ланцюгів і забезпечення безперебійного постачання безпечних харчових продуктів кінцевим споживачам%

- зразок декларації, заповнення якої є обов’язковим для потрапляння на територію оператора потужності;

- орієнтовний перелік заходів із забезпечення біологічної безпеки та інше.

Методичні рекомендації не є нормативно-правовим актом і не мають обов’язковий характер. З документом можно ознайомитися за посиланням https://bit.ly/3c9oi4F.

ІЦ УАК за матеріалами me.gov.ua

agroconf.org





Схожі новини
  • На Чернігівщині за час карантину фахівці Держпродспоживслужби перевірили понад 2700 закладів торгівлі щодо виконання протиепідемічних вимог
  • Держпродспоспоживслужба Івано-Франківщини надає методичну допомогу органам влади
  • На Івано-Франківщині лабораторне обладнання Держпродспоживслужби використовується для діагностики коронавірусу
  • Спеціалісти Держпродспоживслужби Вінниччини розробили методичні рекомендації з проведення заходів з дезінфекції для запобігання захворювання на COVID-19
  • На Луганщині Держпродспоживслужба призупинила роботу в понад 750 закладів з метою запобігання поширенню COVID-19

  • Додати комментар
    Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.