Ціни на курятину в ЄС впали до найнижчого рівня за останні 5 років
14 May, Розділ Новини, переглядів 1 564
Ціни на м’ясо бройлерів у ЄС постійно знижуються через перебої в логістиці та ланцюгах постачань, закриття продовольчих товарів та надмірне постачання, спричинене кризою COVID-19. Минулого тижня середня ціна на європейському ринку становила 177,11 євро за 100 кілограмів. Згідно зі статистичними даними Євростату, це найнижчий рівень за останні 5 років. Порівняно з тим же тижнем минулого місяця, середня ціна знизилася на 4,5%, а в порівнянні з аналогічним періодом минулого року – на 6,9%.
Згідно з прогнозом Європейської Комісії, все ж очікується, що виробництво птиці в цьому році зросте на 1,2%, незважаючи на надмірну пропозиція з кількох країн, таких як Польща, де за останній місяць ціни знизилися на 37%.
Польща є основним виробником м’яса птиці в ЄС. На частку цієї країни припадає 20% європейського ринку, але з початку року пташиний грип у поєднанні з порушенням логістики для експорту в країни, які не є членами ЄС, суттєво вплинули на польських виробників. Для всієї птахівничої галузі ЄС 2020 рік розпочався зі зменшення обсягів експорту на такі ринки, як Великобританія (-48%), Україна (-46,1%), Південна Африка (-33,4%) або Гонконг (-25,8%).
Meat-Inform
Схожі новини
Виробництво експортоорієнтованих продуктів йде на спадВиробник "Нашої Ряби" збільшив експорт курятини на третинуВ Україні впали ціни на цукор і гречкуГречка та цукор в Україні подешевшалиЗа тиждень ціни на яйця впали на 4-5% - О.Бакуменко