Аграрний тиждень. Україна
» » В Україні зменшується поголів’я всіх сільськогосподарських тварин
» » В Україні зменшується поголів’я всіх сільськогосподарських тварин

В Україні зменшується поголів’я всіх сільськогосподарських тварин


В Україні зменшується поголів’я всіх сільськогосподарських тварин

 Скорочення поголів’я свиней а великої рогатої худоби в Україні стало вже звичною тенденцією. Утім, цього року зменшилось навіть поголів’я птиці, яке невпинно зростало протягом кількох років.


Найбільш помітно за останній місяць скоротилось поголів’я ВРХ. Станом на 1 травня в усіх видах господарств України нараховувалось 3,45 млн голів худоби, що на 6,8% менше, порівняно з початком травня 2019 року, повідомляє latifundist.com, з посиланням на Державну службу статистики України.
 
Що ж до поголів’я свиней, то наразі в усіх типах господарств країни налічується 5,76 млн голів. Це на 5,2% менше, ніж минулого року.
 
Також станом на 1 травня в Україні налічувалось 207,86 млн голів свійської птиці. Таким чином за рік кількість птиці скоротилася на 1,2%. Є кілька причин, що спровокували таку ситуацію в секторі птахівництва, зокрема, це скорочення обсягів експорту через випадок пташиного грипу на одному з господарств Вінниччини та логістичні проблеми, що є наслідком пандемії COVID-19.
 
Meat-Inform





Схожі новини
  • В Україні відбувається скорочення поголів'я ВРХ та свиней
  • Поголів’я свиней в Україні скоротилось на 5,5%
  • Мінагрополітики: На 2 млн збільшилося поголів’я птиці
  • Чисельність поголів'я крупної рогатої худоби в Харківській області збільшилась на 3,8%
  • Поголів'я ВРХ в Україні в січні 2013 р. збільшилося на 4,5% - до 4,709 млн голів

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.