Аграрний тиждень. Україна
» » Держпродспоживслужба Луганщини здійснила моніторинг стану ринку насінництва та розсадництва
» » Держпродспоживслужба Луганщини здійснила моніторинг стану ринку насінництва та розсадництва

Держпродспоживслужба Луганщини здійснила моніторинг стану ринку насінництва та розсадництва



У рамках попередження правопорушень законодавства України у сферах насінництва та розсадництва фахівці Головного управління Держпродспоживслужби в Луганській області провели роз’яснювальну роботу з 116 суб’єктами господарювання, діяльність яких передбачає оптову та роздрібну торгівлю насінням овочевих культур та садивним матеріалом.

Під час проведення заходів здійснено моніторинг стану ринку насінництва та розсадництва на території Луганської області.

У ході моніторингу встановлено, що станом на 01 червня 2020 року із 116 суб’єктів господарювання 50 (43%) здійснювали реалізацію насіннєвого та садивного матеріалу без документів, які б підтверджували якість та походження продукції насінництва та розсадництва, що є порушенням Закону України «Про насіння і садивний матеріал».

За підсумками моніторингу реалізаторам надано рекомендації з питань дотримання нормативно-правових актів у сфері насінництва та розсадництва.





Схожі новини
  • На Луганщині триває роз’яснювальна робота з сільгоспвиробниками щодо дотримання законодавства у сферах насінництва та розсадництва
  • На Луганщині триває роз’яснювальна робота з реалізаторами насіння та садивного матеріалу щодо недопущення поширення коронавірусу
  • На Херсонщині пройшли навчання з питань захисту рослин
  • Сформовано Державний реєстр виробників насіння і садивного матеріалу
  • Зміни до закону про насіння і садивний матеріал набудуть чинності через місяць

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.