Аграрний тиждень. Україна
» » Ринок живця: плюс 1%
» » Ринок живця: плюс 1%

    Ринок живця: плюс 1%


    Для операторів ринку свинини в Україні літо розпочалося з приросту цін. Згідно з підсумками щотижневого моніторингу закупівельних цін на свиней забійних кондицій цього тижня середньоринкова позначка зросла на 1% порівняно з кінцем весни — до 46,2 грн/кг. Про таку динаміку на ринку живця повідомляє Олександра Бондарська, керівник аналітичного відділу Асоціації «Свинарі України».

    У ході попередніх торгів вітчизняні виробники свинини «розписали» товарні партії цього тижня на 0,25-1 грн/кг дорожче ніж тижнем раніше. Тож ціни закупівлі свинини живою масою у перший тиждень літа коливалися в межах 45-47 грн/кг. Водночас, представники м’ясопереробної галузі мають сумніви, що наступного тижня ціни залишаться на цьому ж рівні.

    Так, представники м’ясопереробної галузі одностайно відзначають, що реалізація продукції досить млява, а пропозиція живця — достатня. При цьому, кволі продажі цього тижня змусили окремих операторів перенести попередньо замовлені об’єми на наступний тиждень, а деякі завершають тиждень з більшими перехідними запасами, ніж планували. З огляду на такі ринкові обставини закупівельники живця свиней передбачають зменшення об’ємів заготівлі та, як наслідок, послаблення цін закупівлі наступного тижня.

    Окрім цього, у якості факторів, що тиснуть на котирування на ринку живця, відзначають несприятливі для пікніків погодні умови, очікуване послаблення реалізації після тривалих святкових вихідних, наявність пропозиції імпортованої сировини.

    Тим не менш, представники м’ясопереробної галузі вважають, що очікуване просідання цін буде не надто сильним (в межах 1-1,5 грн/кг) та нетривалим. Так, вони очікують, що підвищення температурних показників позитивно вплине на споживчі настрої та кінцеву реалізацію охолодженої свинини. Тож вже у третій декаді місяця (перед наступними святковими вихідними) ціни закупівлі мають відновитися. Водночас, сама зміна цін закупівлі не слугуватиме значним стимулом для активнішого попиту, який став низькоеластичний до таких коливань. З огляду на це, окремі представники м’ясопереробної галузі висловлюють сподівання на зниження амплітуди цінових коливань цього літа.

    Динаміка закупівельних цін на живець свиней І-ї категорії потижнево, 2019-2020 рр.



    Джерело: Pigua.info





    Схожі новини
  • ​Ринок живця: на початку квітня ціни на свинину послабилися
  • Ринок живця: Великдень почався раніше
  • Ринок живця: відчутніша активізація
  • Ринок живця: свинина в кінці літа подорожчала
  • Ринок живця: ціни продовжують ріст

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.

Ринок живця: плюс 1%


Для операторів ринку свинини в Україні літо розпочалося з приросту цін. Згідно з підсумками щотижневого моніторингу закупівельних цін на свиней забійних кондицій цього тижня середньоринкова позначка зросла на 1% порівняно з кінцем весни — до 46,2 грн/кг. Про таку динаміку на ринку живця повідомляє Олександра Бондарська, керівник аналітичного відділу Асоціації «Свинарі України».

У ході попередніх торгів вітчизняні виробники свинини «розписали» товарні партії цього тижня на 0,25-1 грн/кг дорожче ніж тижнем раніше. Тож ціни закупівлі свинини живою масою у перший тиждень літа коливалися в межах 45-47 грн/кг. Водночас, представники м’ясопереробної галузі мають сумніви, що наступного тижня ціни залишаться на цьому ж рівні.

Так, представники м’ясопереробної галузі одностайно відзначають, що реалізація продукції досить млява, а пропозиція живця — достатня. При цьому, кволі продажі цього тижня змусили окремих операторів перенести попередньо замовлені об’єми на наступний тиждень, а деякі завершають тиждень з більшими перехідними запасами, ніж планували. З огляду на такі ринкові обставини закупівельники живця свиней передбачають зменшення об’ємів заготівлі та, як наслідок, послаблення цін закупівлі наступного тижня.

Окрім цього, у якості факторів, що тиснуть на котирування на ринку живця, відзначають несприятливі для пікніків погодні умови, очікуване послаблення реалізації після тривалих святкових вихідних, наявність пропозиції імпортованої сировини.

Тим не менш, представники м’ясопереробної галузі вважають, що очікуване просідання цін буде не надто сильним (в межах 1-1,5 грн/кг) та нетривалим. Так, вони очікують, що підвищення температурних показників позитивно вплине на споживчі настрої та кінцеву реалізацію охолодженої свинини. Тож вже у третій декаді місяця (перед наступними святковими вихідними) ціни закупівлі мають відновитися. Водночас, сама зміна цін закупівлі не слугуватиме значним стимулом для активнішого попиту, який став низькоеластичний до таких коливань. З огляду на це, окремі представники м’ясопереробної галузі висловлюють сподівання на зниження амплітуди цінових коливань цього літа.

Динаміка закупівельних цін на живець свиней І-ї категорії потижнево, 2019-2020 рр.



Джерело: Pigua.info





Схожі новини
  • ​Ринок живця: на початку квітня ціни на свинину послабилися
  • Ринок живця: Великдень почався раніше
  • Ринок живця: відчутніша активізація
  • Ринок живця: свинина в кінці літа подорожчала
  • Ринок живця: ціни продовжують ріст

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.