Аграрний тиждень. Україна
» » На Кіровоградщині вживаються заходи щодо покращення стану об’єктів питного водопостачання
» » На Кіровоградщині вживаються заходи щодо покращення стану об’єктів питного водопостачання

На Кіровоградщині вживаються заходи щодо покращення стану об’єктів питного водопостачання


На Кіровоградщині відповідність водопостачання та водовідведення для населення вимогам чинного законодавства вже перевірено на 1165 об’єктах. На 850 об’єктах водопостачання виявлені порушення (140 об’єктів централізованого 710 об’єктів нецентралізованого водопостачання,).

Серед основних порушень - відсутність зон санітарної охорони джерел водопостачання, відсутні протоколи дослідження води, не проведена профілактична промивка та дезінфекція на об’єктах централізованого водопостачання. На об’єктах нецентралізованого водопостачання - не проводиться чищення та дезінфекція, відсутній лабораторний контроль води в повному обсязі згідно з ДСанПіН 2.2.4-171-10, санітарно-технічний стан колодязів незадовільний, колодязі потребують поточного ремонту тощо.

З метою усунення порушень, виявлених у ході обстежень, балансоутримувачам об’єктів централізованого та нецентралізованого водопостачання, органам влади та органам місцевого самоврядування направлено 335 приписів, пропозицій, рекомендаційних листів.

Фахівці дослідили 382 проби питної води з об’єктів централізованого водопостачання (виявили 13 відхилень за санітарно-хімічними показниками, 1 за мікробіологічними показниками), 430 проб води з об’єктів нецентралізованого водопостачання (виявили 28 відхилень за санітарно-хімічними показниками, 1 за мікробіологічними показниками). Досліджено також 42 проби поверхневої води в місцях водозаборів та скиду стічних вод, відхилень не виявлено.

З питань забезпечення населення якісною питною водою в період карантину та усунення недоліків на об’єктах водопостачання проведено 44 засідання обласної, міських та районних комісій з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. Робота триває.                                                                            

Детальніше щодо вжитих заходів щодо покращення стану об’єктів питного водопостачання читайте детальне на сайті ГУ Держпродспоживслужби у Кіровоградській області





Схожі новини
  • Фахівці Держпродспоживслужби Житомирщини перевірили 467 об’єктів централізованого, децентралізованого водопостачання та водовідведення
  • Держпродспоживслужба Кіровоградщини перевірила 915 об’єктів водопостачання та водовідведення
  • Держпродспоживслужба продовжує перевірки об’єктів питного водопостачання
  • На Полтавщині фахівці Держпродспоживслужби моніторять об’єкти водопостачання та водовідведення населених пунктів області
  • На Кіровоградщині фахівці Держпродспоживслужби перевірили 142 об’єкти водопостачання та водовідведення

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.