Аграрний тиждень. Україна
» » Уряд регулюватиме ціни на соціально значущі товари та товари протиепідемічного призначення до закінчення карантину
» » Уряд регулюватиме ціни на соціально значущі товари та товари протиепідемічного призначення до закінчення карантину

Уряд регулюватиме ціни на соціально значущі товари та товари протиепідемічного призначення до закінчення карантину


Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 22.04.2020 № 341 «Про заходи щодо стабілізації цін на товари, що мають істотну соціальну значущість, товари протиепідемічного призначення» Уряд запровадив державне регулювання цін на товари, що мають істотну соціальну значущість та товари протиепідемічного призначення шляхом декларування зміни роздрібних цін у разі їх збільшення.

Декларування зміни роздрібних цін на товари здійснюється суб’єктами господарювання в електронному вигляді шляхом подання відомостей з використанням кваліфікованого електронного підпису до Держпродспоживслужби через її офіційний веб-сайт за посиланням https://price.consumer.gov.ua.

Після успішної реєстрації даних, відомості автоматично вносяться до Реєстру роздрібних цін на товари, з яким можна ознайомитися за посиланням https://declaration.consumer.gov.ua.

Представниками соціально-відповідального бізнесу активно використовується Реєстр роздрібних цін на товари та наразі задекларовано вже більше 13 тисяч роздрібних цін у більше ніж 1,5 тисячі об’єктів (закладів) роздрібної торгівлі.

Довідково повідомляємо, що з 18.05.2020 реалізація товарів, що мають істотну соціальну значущість, товарів протиепідемічного призначення за роздрібною ціною, підвищеною на 5 і більше відсотків без процедури декларування зміни цін, є порушенням вимог щодо формування, встановлення та застосування державних регульованих цін.

Окремо висловлюємо вдячність громадській організації «Інститут аналітики та адвокації» за плідну співпрацю та розробку в стислі строки якісного програмного забезпечення.





Схожі новини
  • В Україні розпочало діяти держрегулювання цін на продукти
  • На час карантину Уряд запроваджує державне регулювання цін на товари, що мають істотну соціальну значущість і товари протиепідемічного призначення
  • Уряд прийняв постанову для стабілізації цінової ситуації на соціально значущі товари у період карантину
  • В Україні можуть запровадити держрегулювання цін на продукти
  • Кабмін включив овес в перелік об'єктів державного цінового регулювання

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.