Аграрний тиждень. Україна
» » На Полтавщині фахівці Держпродспоживслужби за вихідні перевірили дотримання карантинних вимог у 453 суб’єктів господарювання
» » На Полтавщині фахівці Держпродспоживслужби за вихідні перевірили дотримання карантинних вимог у 453 суб’єктів господарювання

На Полтавщині фахівці Держпродспоживслужби за вихідні перевірили дотримання карантинних вимог у 453 суб’єктів господарювання


Головне управління Держпроспоживслужби в Полтавській області спільно із органами влади та місцевого самоврядування, органами поліції посилило контроль за виконанням протиепідемічних заходів закладами дошкільної освіти, закладами торгівлі продовольчими і непродовольчими товарами, громадського харчування, агропродовольчими ринками, перукарнями, тощо).

Перевірки тривають щоденно, у тому числі й у вихідні дні. Усього в області  протягом вихідних мобільними групами обстежено 453 об’єктів. Майже на кожному четвертому з них виявлено порушення карантинних заходів. 

Найчастіше фіксувались такі порушення як відсутність індивідуальних засобів захисту у працівників закладів та відвідувачів; недотримання дистанції між ними; порушення щодо проведення режиму прибирання та дезінфекції, використання антисептиків тощо.

  Основний акцент під час рейдів приділяється проведенню санітарно-освітньої та роз’яснювальної роботи. Суб’єктам господарювання роз’яснюються правила карантинних заходів щодо забезпечення працівників засобами індивідуального захисту, проведення температурного скринінгу працівників, наявність спиртовмісних антисептиків, деззасобів, графіків проведення вологого прибирання та дезінфекції, дотримання соціальної дистанції між відвідувачами із встановленням спеціальних позначок тощо.

  За результатами перевірок протягом вихідних днів мобільними групами надано більше 200 пропозицій щодо усунення виявлених порушень, більшість яких була своєчасно виконана.  Про виявлені порушення проінформовано органи влади та територіальні підрозділи Національної поліції.

   Наразі фахівці Головного управління Держпродспоживслужби в Полтавській області продовжують проводити перевірки виконання дотримання карантинного режиму суб’єктами господарювання.  Робота мобільних груп триває.





Схожі новини
  • Держпродспоживслужба провела понад 9,6 тис. моніторингових заходів на об'єктах торгівлі, харчування, перукарнях і салонах краси щодо дотримання ними протиепідемічних заходів у період карантину
  • На Запоріжжі фахівці Держпродспоживслужби з початку карантину перевірили понад 10 тис. об’єктів
  • На Полтавщині з початку дії карантинних обмежень мобільні групи обстежили майже 8 тис. об’єктів інфраструктури міста
  • На Полтавщині Держпродспоживслужба виявила 1388 порушень із 9 тисяч перевірених об’єктів господарювання
  • На Сумщині за порушення вимог карантинного режиму до адмінвідповідальності притягнуто 138 посадовців

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.