З метою посилення державного нагляду (контролю) за проведенням профілактичних та протиепідемічних заходів щодо запобігання поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19) під час карантину територіальними органами Держпродспоживслужби за період з 22.06.2020 по 29.06.2020 здійснено 37293 заходи, порушення встановлені на 9112 об¢єктах (на кожному четвертому), у 1630 випадках щодо виявлених порушень інформувались органи місцевої влади та у 780 - органи Національної поліції.
Перевірено:
8418 закладів громадського харчування, із них на 2730 об’єктах виявлено порушення дотримання вимог щодо протиепідемічних заходів, надано 2304 приписи (рекомендації), складено 650 протоколів, у 469 випадках щодо виявлених порушень інформувались органи місцевої влади та у 262 випадках поінформовано органи Національної поліції;
15444 об'єкти торгівлі продовольчими товарами, на 3889 встановлені порушення. Надано 3275 приписів (рекомендацій), складено 404 протоколи, у 727 випадках про виявлені порушення інформувались органи місцевої влади та у 323 - поінформовано органи Національної поліції;
8390 об'єктів торгівлі непродовольчими товарами, на 1669 встановлені порушення. Застосовані заходи: надано 1450 приписів (рекомендацій), складено 38 протоколів, у 253 випадках щодо виявлених порушень інформувались органи місцевої влади та у 133 - органи Національної поліції;
1136 перукарень та салонів краси, на 284 об¢єктах встановлені порушення. Застосовані заходи: надано 274 приписи (рекомендації), складено 13 протоколів, у 53 випадках щодо виявлених порушень інформувались органи місцевої влади та у 17- органи Національної поліції;
4118 інших об’єктів нагляду (об’єкти водопостачання та водовідведення, транспорт, аптеки тощо), порушення виявлені на 540 об¢єктах. Застосовані заходи: надано 454 приписи (рекомендації), складено 78 протоколів, у 128 випадках щодо виявлених порушень інформувались органи місцевої влади та у 45 - поінформовано органи Національної поліції.
Крім того, фахівці Держпродспоживслужби брали участь у 462 засіданнях регіональних комісій техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, були задіяні у здійсненні 9950 заходів медико-санітарного контролю (огляду) в пунктах пропуску через державний кордон. Також фахівці територіальних органів Держпродспоживслужби залученні до створених 63 контрольно-пропускних пунктів, організованих на кордоні карантинних зон.
Про протиепідемічні заходи із запобігання захворюванню та подальшому поширенню гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-СоV-2 було поінформовано 12388 осіб, у тому числі у 2427 випадках через засоби масової інформації.
Держпродспоживслужба продовжує вживати заходів щодо приведення об¢єктів до максимальних рівнів безпеки, створення мінімальних ризиків можливості виникнення та поширення інфекційних захворювань та усвідомлення суб¢єктами господарювання і суспільством відповідальності за здоров¢я та життя населення.