Аграрний тиждень. Україна
» » Нову систему маркування для м’яса запровадять в Іспанії
» » Нову систему маркування для м’яса запровадять в Іспанії

Нову систему маркування для м’яса запровадять в Іспанії


Нову систему маркування для м’яса запровадять в Іспанії

 Починаючи з наступного року, іспанські споживачі зможуть отримувати значно більше інформації про м’ясо в магазинах та закладах громадського харчування. Це допоможе їм робити більш зважений вибір, адже вони обиратимуть їжу з огляду на маркування NutriScore. Система буде впроваджена в першій чверті 2021 року, повідомляє представник Кабінету міністрів Іспанії Альберто Гарзон, цитований журналом Carnica.


 
Ця система вже працює у Франції, тоді як Німеччина та Бельгія вже повідомили Європейську комісію про намір її впровадити.
 
Як система маркування, NutriScore надає повну інформацію про харчові цінності продуктів, включаючи м’ясо. Вибір цієї системи маркування пояснюється тим, що вона має більшу підтримку з боку науковців та спеціалістів з питань харчування, а також з боку асоціацій споживачів і, крім того, є більш інтуїтивно зрозумілою для споживача.
Найближчим часом в Іспанії мітками NutriScore будуть маркувати не лише м’ясо, а й інші харчові продукти.
 
Meat-Inform





Схожі новини
  • Прийнято закон Про інформацію для споживачів щодо харчових продуктів
  • Схвалено законопроект про інформацію для споживачів щодо харчових продуктів у І читанні
  • В Україні маркування харчової продукції приведуть у відповідність зі стандартами ЄС
  • Мінагрополітики збирається впорядкувати органічне маркування продуктів
  • Ірина Паламар: «Люди повинні знати, що входить до складу продукту, який вони купують»

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.