Аграрний тиждень. Україна
» » У Вінниці фахівці Держпродспоживслужби перевірили якість води в криницях громадського користування
» » У Вінниці фахівці Держпродспоживслужби перевірили якість води в криницях громадського користування

У Вінниці фахівці Держпродспоживслужби перевірили якість води в криницях громадського користування


Фахівці Вінницького міського управління Головного управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області, на виконання  доручення Голови Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів, щотижня проводять відбір проб води з криниць громадського користування.

Під час відбору води фахівці звертають увагу і на санітарно-технічний стан криниць, зокрема, на наявність та справність зовнішнього накриття, підставки під відро, цілісність відмостки навколо оголовка тощо.

За результатами лабораторних досліджень питної води з криниць громадського користування подекуди була встановлена невідповідність її якості.

З метою недопущення серед мешканців захворювань, пов’язаних із вживанням недоброякісної питної води та керуючись ст. 4, 18, 30 Закону України "Про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення" №4004-ХП від 24.02.94р., ДСанПіНу 2.2.4-171-10 "Гігієнічні вимоги до води питної, призначеної для споживання людиною", на адресу директора департаменту комунального господарства та благоустрою Вінницької міської ради направлено листи з рекомендаціями стосовно проведення очистки та дезінфекції криниць за адресами де було зафіксовано порушення.

Детальніше з адресами де були зафіксовані порушення можна ознайомитися на сайті ГУ Держпродспоживслужби у Вінницькій області.





Схожі новини
  • На Хмельниччині провели 214 обстежень об’єктів централізованого водопостачання
  • На Вінниччині Держпродспоживслужба перевірила якість питної води з криниць громадського користування
  • На Вінниччині Держпродспоживслужба продовжує проводити моніторинг об'єктів водопостачання
  • У Вінниці Держпродспоживслужба продовжує здійснювати посилений контроль за якістю питної води
  • На Херсонщині обговорять проблемні питання якості питної води

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.