Аграрний тиждень. Україна
» » В Україні планують створити систему національної оцінки якості збіжжя на елеваторах
» » В Україні планують створити систему національної оцінки якості збіжжя на елеваторах

В Україні планують створити систему національної оцінки якості збіжжя на елеваторах


В Україні планують створити систему національної оцінки якості збіжжя на елеваторах

Уряд України працює над забезпеченням прозорої простежуваності та об’єктивності даних щодо об’ємів збіжжя на елеваторах. Окрім того планується інтегрувати можливість національної оцінки якісних характеристик зернових та олійних.

Про це на конференції «Елеватор Плюс. Ефективне зерносховище» розповів заступник міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Тарас Висоцький.

«У нас в рамках дерегуляції зараз немає обов’язкового інформування чи реєстру. Ми готові запровадити систему, яка забезпечить можливість бути всім відкритими й прозорими. Втім, це не буде повернення до обов’язкового державного регулювання, яке дуже часто не працювало», – заявив заступник міністра.

Висоцький відзначив, що у першу чергу необхідно створити систему приватних платформ реєстрів, щоб доступ до даних був у всіх і вони були впевнені у своїх партнерах.

Також, за його словами, основним завданням для України є не нарощення об’ємів зберігання в абсолютному значенні, а збільшення його ефективності.

«У нас досі 60-70% навантаження на інфраструктуру та логістику припадає на перше півріччя. Це створює нездорові перекоси і з точки зору вартості послуг, і з точки зору доспутності. Якраз інвестування в технології, які даватимуть змогу якісно зберігати збіжжя протягом усього року, дозволить нам ці перекоси виправити», – зауважив Висоцький.

ІЦ УАК за матеріалами Агробізнес Сьогодні

agroconf.org





Схожі новини
  • В Уряді розповіли, як вплинув карантин на ціни на продукти харчування
  • Напрями держпідтримки на 2020 рік - визначено, на черзі - прийняття порядків використання коштів”, - Тарас Висоцький
  • Висоцький назвав у Берліні три пріоритети розвитку аграрної політики України
  • Раді запропонували ухвалити закон про національну інфраструктуру геопросторових даних – Висоцький
  • Ініціатива громадськості щодо боротьби з фальсифікатом харчових продуктів – у топ-пріоритетах діяльності Уряду, - Тарас Висоцький

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.