Представники малих виробників України, крафтовики, та посланці профільних асоціацій зібрались напередодні в Києві. Під час неформальної зустрічі обговорювався поточний стан законодавчих ініціатив в галузі, необхідні кроки з боку представників малих виробників продуктів харчування для консолідації зусиль у просуванні своєї продукції на цивілізовані ринки збуту.
Організувала неформальну зустріч громадський діяч, колишня очільниця міністерства аграрної політики і продовольства України Ольга Трофімцева:"Зустріч крафтових малих локальних традиційних виробників відбулась для того, аби зрозуміти, де ми знаходимось з точки зору громадських ініціатив, які зараз є важливі в роботі."
Також з точки зору тих кроків, які мають бути зроблені і самими виробниками і державою, можливо, для того, щоб це мале крафтове виробництво розвивалося в Україні. Від популяризації, співпраці з мережами супермаркетів, та розвитку своїх мереж супермаркетів”, – розповіла Ольга Трофімцева.
“Основна проблематика це, в першу чергу, ринок збуту. Починаючи від шкільного харчування, дитячого харчування і таке інше… Потрібно розвивати внутрішній, український ринок збуту. Потенційно, можливо, і експорт. Хоча про експорт, звичайно, тут складно говорити”, – додала фахівець.
Далі, за словами Ольги Трофімцевої, пропозиції, які пролунали під час неформальної зустрічі, аналізуватимуть, аби зрозуміти, що може бути зроблено по законодавчим ініціативам.
“Асоціації мають подати свої пропозиції по тим законопроектам, які зараз будуть у розробці. Другий момент – це популяризація, маркетинг і все інше, що стосується цього”, – додала експерт.
ІЦ УАК за матеріалами Seeds
agroconf.org