Аграрний тиждень. Україна
» » Держпродспоживслужба Полтавщини продовжує фіксувати порушення у закладах громадського харчування області
» » Держпродспоживслужба Полтавщини продовжує фіксувати порушення у закладах громадського харчування області

    Держпродспоживслужба Полтавщини продовжує фіксувати порушення у закладах громадського харчування області


    Недотримання протиепідемічних заходів у закладах громадського харчування несе ризики інфікування як відвідувачів, так і працівників цих закладів коронавірусом SARS-CoV-2.

    Тому, на виконання доручень Уряду, із ускладненням епідемічної ситуації в Україні щодо захворювань на гостру респіраторну хворобу СOVID-19, спричинену коронавірусом SARS-CoV-2, спеціалістами Головного управління Держпродспоживслужби в Полтавській області посилено контроль за дотриманням протиепідемічних заходів суб’єктами господарювання, які здійснюють діяльність у сфері громадського харчування. Перевірки проводяться щоденно, у тому числі у вихідні, у вечірній та нічний час. До висвітлення результатів перевірок залучаються  засоби масової інформації.

    З початку запровадження адаптивного карантину, протягом 22.05 - 09.07.2020 р. спеціалістами Головного управління здійснено перевірку 665 закладів громадського харчування, на 115 об’єктах, що становить 17 %, зафіксовано порушення протиепідемічних вимог, визначених у постановах Головного державного санітарного лікаря України від 09.05.2020 № 18 та від 02.06.2020 № 32. Основні порушення: недотримання правил використання засобів індивідуального захисту, їх утилізації, порушення вимог щодо використання дезінфекційних засобів, антисептиків, тощо.

    Для прикладу, в кафе «Амічі» ФОП Порада Б.С. у м. Миргороді було зафіксовано порушення дезінфекційного режиму, прибори й кондименти до напоїв не були в індивідуальному пакуванні, у працівників відсутні захисні окуляри, відсутні контейнери для збору засобів індивідуального захисту, порушувалися вимоги щодо оформлення меню, тощо. За виявлені порушення на керівника закладу складено протокол про адміністративне правопорушення.

    При перевірці закладів громадського харчування у Решетилівському районі встановлено використання антисептиків невідомого походження, порушення режиму дезінфекції, ненадання документального підтвердження проведення температурного скринінгу працівників, тощо.   

    За результатами перевірок суб’єктам господарювання надано 115 приписів, пропозицій щодо усунення виявлених порушень. На 7 об’єктах спільно із представниками Головного управління Національної поліції складені адміністративні протоколи про правопорушення, які спрямовані до суду.

    Про виявлені порушення у 85 випадках  повідомлені органи влади та місцевого самоврядування, у 69 випадках інформація доведена до органів Національної поліції.

    З суб’єктами господарювання, в яких виявлено порушення дотримання відповідних санітарних та протиепідемічних заходів із запобігання поширенню гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, було проведено роз’яснювальну роботу.





    Схожі новини
  • Держпродспоживслужба в Тернополі виявила порушення в закладах громадського харчування та на ринках
  • У Волинській області Держпродспоживслужба посилила нагляд за дотримання суб’єктами господарювання встановлених вимог функціонування в умовах адаптивного карантину
  • Держпродспоживслужба Кіровоградщини продовжує контролювати дотримання протиепідемічних заходів у закладах громадського харчування, торгівлі та надання послуг
  • На Луганщині за два тижні фахівці Держпродспоживслужби області здійснили понад 3000 моніторингових перевірок щодо дотримання карантинних вимог
  • На Вінниччині керівникам закладів громадського харчування та продовольчих магазинів Держпродспоживслужба вручила 3417 приписів

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.

Держпродспоживслужба Полтавщини продовжує фіксувати порушення у закладах громадського харчування області


Недотримання протиепідемічних заходів у закладах громадського харчування несе ризики інфікування як відвідувачів, так і працівників цих закладів коронавірусом SARS-CoV-2.

Тому, на виконання доручень Уряду, із ускладненням епідемічної ситуації в Україні щодо захворювань на гостру респіраторну хворобу СOVID-19, спричинену коронавірусом SARS-CoV-2, спеціалістами Головного управління Держпродспоживслужби в Полтавській області посилено контроль за дотриманням протиепідемічних заходів суб’єктами господарювання, які здійснюють діяльність у сфері громадського харчування. Перевірки проводяться щоденно, у тому числі у вихідні, у вечірній та нічний час. До висвітлення результатів перевірок залучаються  засоби масової інформації.

З початку запровадження адаптивного карантину, протягом 22.05 - 09.07.2020 р. спеціалістами Головного управління здійснено перевірку 665 закладів громадського харчування, на 115 об’єктах, що становить 17 %, зафіксовано порушення протиепідемічних вимог, визначених у постановах Головного державного санітарного лікаря України від 09.05.2020 № 18 та від 02.06.2020 № 32. Основні порушення: недотримання правил використання засобів індивідуального захисту, їх утилізації, порушення вимог щодо використання дезінфекційних засобів, антисептиків, тощо.

Для прикладу, в кафе «Амічі» ФОП Порада Б.С. у м. Миргороді було зафіксовано порушення дезінфекційного режиму, прибори й кондименти до напоїв не були в індивідуальному пакуванні, у працівників відсутні захисні окуляри, відсутні контейнери для збору засобів індивідуального захисту, порушувалися вимоги щодо оформлення меню, тощо. За виявлені порушення на керівника закладу складено протокол про адміністративне правопорушення.

При перевірці закладів громадського харчування у Решетилівському районі встановлено використання антисептиків невідомого походження, порушення режиму дезінфекції, ненадання документального підтвердження проведення температурного скринінгу працівників, тощо.   

За результатами перевірок суб’єктам господарювання надано 115 приписів, пропозицій щодо усунення виявлених порушень. На 7 об’єктах спільно із представниками Головного управління Національної поліції складені адміністративні протоколи про правопорушення, які спрямовані до суду.

Про виявлені порушення у 85 випадках  повідомлені органи влади та місцевого самоврядування, у 69 випадках інформація доведена до органів Національної поліції.

З суб’єктами господарювання, в яких виявлено порушення дотримання відповідних санітарних та протиепідемічних заходів із запобігання поширенню гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, було проведено роз’яснювальну роботу.





Схожі новини
  • Держпродспоживслужба в Тернополі виявила порушення в закладах громадського харчування та на ринках
  • У Волинській області Держпродспоживслужба посилила нагляд за дотримання суб’єктами господарювання встановлених вимог функціонування в умовах адаптивного карантину
  • Держпродспоживслужба Кіровоградщини продовжує контролювати дотримання протиепідемічних заходів у закладах громадського харчування, торгівлі та надання послуг
  • На Луганщині за два тижні фахівці Держпродспоживслужби області здійснили понад 3000 моніторингових перевірок щодо дотримання карантинних вимог
  • На Вінниччині керівникам закладів громадського харчування та продовольчих магазинів Держпродспоживслужба вручила 3417 приписів

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.