Аграрний тиждень. Україна
» » Україна домовилася з Ліваном про поставку українського зерна
» » Україна домовилася з Ліваном про поставку українського зерна

Україна домовилася з Ліваном про поставку українського зерна


Україна домовилася, що Ліванський бізнес сформує замовлення на обсяги поставок українського зерна мінімум на 10 років. Про це на засіданні Кабінету міністрів України заявив прем'єр-міністр України Микола Азаров, передає кореспондент РБК-Україна.
"В практичну площину переходить проект створення потужного зернового терміналу в ліванському порту Тріполі. З Президентом і прем'єр-міністром Лівану ми домовились, що їх бізнес сформує замовлення на обсяги поставок українського зерна мінімум на десять років.

А уряд гарантує такі поставки. Можливості надати такі гарантії є завдяки тому, що ми створили Державну зернову компанію, а Аграрний фонд заповнений достатньо, щоб і внутрішній ринок підтримувати, і експортну кон'юнктуру в будь-який момент збалансувати", - заявив Азаров.

Водночас він підкреслив, що цей проект є відкритим для всіх трейдерів та доручив міністру аграрної політики та продовольства Миколі Присяжнюку "енергійно розпочати переговорний процес щодо реалізації цього проекту".





Схожі новини
  • Прем'єр-міністр доручив забезпечити повну технічну готовність до весняно-польових робіт
  • Протягом найближчих п'яти років Україна зможе збирати урожай у 100 млн тонн зерна на рік.
  • Микола Азаров: Перспективи співробітництва України і Лівану в аграрному секторі дуже великі
  • Азаров доручив розробити механізм дотації виробництва молока
  • Україна має намір постачати зерно до Лівану

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.