Аграрний тиждень. Україна
» » Українські селекціонери презентували одразу три нові сорти груш
» » Українські селекціонери презентували одразу три нові сорти груш

    Українські селекціонери презентували одразу три нові сорти груш


    Українські селекціонери презентували одразу три нові сорти груш

    Науковці Інституту садівництва НААН презентували три нові сорти груш власної селекції.

    Про це розповіла завідувачка лабораторією селекції та технології вирощування плодових культур Інституту садівництва НААН України, кандидат сільськогосподарських наук Юлія Ходаківська.

    Вітчизняними вченими було представлено осінній сорт груші Вижниця, авторами якого є знамениті селекціонери В.П. Копань, К.М. Копань. Зазначається, що сорт дуже популярний, бо має високі смакові якості, стійкий до парші. Окрім цього, дерево швидкоросле, а плоди зберігаються в холодильнику до грудня. Серед переваг — висока стабільна врожайність, окрім цього, сорт сумісний з айвою.

    Також було представлено сорт Вересневе диво раннього осіннього строку достигання (автор Матвієнко М.В.). Сорт стійкий до основних хвороб груші та характеризується високою середньою врожайністю — 45-50 т/га.

    До створення третього сорту зимового строку достигання Китайський ліхтарик було залучено сорти, які мають природну генетичну стійкість не лише до грибкових хвороб, але і до бактеріозів, яку мають лише східноазіатські сорти.

    “Дуже перспективний сорт з високою урожайністю. Проходить зараз кваліфікаційну експертизу, буде у цьому році занесений до Державного реєстру сортів України”, — відзначила науковець.

    ІЦ УАК за матеріалами Seeds

    agroconf.org





    Схожі новини
  • Україна вперше експортувала насіння високопродуктивного рису
  • Лідер DLGFeldtage-2018 - Світанок Миронівський - зацікавив європейських зерновиробників
  • Персики селекції Нікітського ботсаду
  • Льон-довгунець української селекції
  • Експерт: 50-65% фруктів і ягід в Україні - імпортовані

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.

Українські селекціонери презентували одразу три нові сорти груш


Українські селекціонери презентували одразу три нові сорти груш

Науковці Інституту садівництва НААН презентували три нові сорти груш власної селекції.

Про це розповіла завідувачка лабораторією селекції та технології вирощування плодових культур Інституту садівництва НААН України, кандидат сільськогосподарських наук Юлія Ходаківська.

Вітчизняними вченими було представлено осінній сорт груші Вижниця, авторами якого є знамениті селекціонери В.П. Копань, К.М. Копань. Зазначається, що сорт дуже популярний, бо має високі смакові якості, стійкий до парші. Окрім цього, дерево швидкоросле, а плоди зберігаються в холодильнику до грудня. Серед переваг — висока стабільна врожайність, окрім цього, сорт сумісний з айвою.

Також було представлено сорт Вересневе диво раннього осіннього строку достигання (автор Матвієнко М.В.). Сорт стійкий до основних хвороб груші та характеризується високою середньою врожайністю — 45-50 т/га.

До створення третього сорту зимового строку достигання Китайський ліхтарик було залучено сорти, які мають природну генетичну стійкість не лише до грибкових хвороб, але і до бактеріозів, яку мають лише східноазіатські сорти.

“Дуже перспективний сорт з високою урожайністю. Проходить зараз кваліфікаційну експертизу, буде у цьому році занесений до Державного реєстру сортів України”, — відзначила науковець.

ІЦ УАК за матеріалами Seeds

agroconf.org





Схожі новини
  • Україна вперше експортувала насіння високопродуктивного рису
  • Лідер DLGFeldtage-2018 - Світанок Миронівський - зацікавив європейських зерновиробників
  • Персики селекції Нікітського ботсаду
  • Льон-довгунець української селекції
  • Експерт: 50-65% фруктів і ягід в Україні - імпортовані

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.