Українські фермери вже продають цибулю практично вдвічі дешевше, ніж в аналогічний період минулого року. При цьому збільшується кількість тих, хто почав збирання цієї продукції.
Про це повідомляє EastFruit.
Аналітики зазначають, що на тлі ситуації, що склалася фермери були змушені знижувати ціну на цибулю. Так, станом на 23 липня 2020 року, основні продажі ріпчастої цибулі здійснювалися за ціною 2-4 грн / кг ($0,07-0,14 / кг), що в середньому на 20% дешевше, ніж в кінці минулого робочого тижня.
Знижувальний ціновий тренд в даному сегменті ключові гравці ринку пов’язують із загальним збільшенням пропозиції ярої цибулі на ринку.
«Зараз збиральні роботи ведуться досить активно на більшій території країни. Фермери змушені реалізувати цибулю тільки на внутрішньому ринку, в той час як експортні поставки нині практично не відбуваються», – відмічають аналітики.
При цьому гравці ринку не виключають подальшого здешевлення ріпчастої цибулі, оскільки пропозиція цієї продукції продовжує зростати, тоді як попит залишається на досить низькому рівні.
ІЦ УАК за матеріалами AgroNews
agroconf.org